Франція вивчає можливість відправлення танків Leclerc Україні – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Франція продовжує вивчати можливість відправлення своїх важких танків Leclerc до України, заявила прем’єр-міністр Елізабет Борн. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Франція вже надала свою сучасну артилерійську систему Caesar, систему протиповітряної оборони Crotale, а нещодавно серед іншого свій високомобільний легкий танк AMX-10 RC.

Перші 14 ББ АМХ-10 мають бути передані Україні наприкінці лютого, загалом очікується передача близько 40 одиниць.

Цитата

“Що стосується танків Leclerc, ми продовжуємо наш аналіз із міністерством збройних сил”, – сказала Борн парламенту. “Питання допомоги для України не обмежується тією чи іншою зброєю”.

“Політичних заперечень немає”, – сказало AFP джерело у міністерстві оборони Франції на умовах анонімності. “Україна шукає не “Леклерки”, а “Цезарі” та “Кроталіси”, – додало джерело.

Джерело додало, що будь-яке рішення про їх надання не повинно бути “ескалацією”, має пропонувати “реальні та ефективні” вигоди для України і не має підривати обороноздатність Франції.

Париж все ще веде переговори з Італією щодо постачання Україні системи протиповітряної оборони MAMBA і сподівається поставити більше ракет Crotale, повідомили джерела у Міністерстві оборони.

Додамо

Франція має близько 200 Leclerc, які були зроблені оборонною групою Nexter System.

Президент Франції Еммануель Макрон виклав умови постачання важких танків Україні у вихідні, заявивши в неділю, що наразі нічого не виключено.

Previous post Байден: Ми допоможемо Україні захистити свою територію та перейти у контрнаступ – відео – новини України, Політика
Next post Міністр оборони пообіцяв, що уточнені контракти на закупівлю харчування для армії будуть зареєстровані в Казначействі протягом цього тижня – новини на УНН