скільки часу займе постачання зі США — Зброя — tsn.ua

Незабаром керувати цими танками почнуть навчати українських військових.

Процес постачання до України танків M1 Abrams від США може тривати місяці, однак невдовзі стартує навчання українських військових і бригад технічного обслуговування.

Про повідомив представник Білого дому, якого в Мережі процитував журналіст “Голосу Америки” Джефф Селдін.

За інформацією високопосадовців з адміністрації президента США, доставка танків Abrams триватиме місяці. Проте невдовзі розпочнеться навчання українських військових на цих танках та бригад технічного обслуговування. Це відбуватиметься за межами України.

“Ми матимемо можливість запровадити дуже ретельну програму навчання, а також дуже ретельну програму, щоб мати можливість обслуговувати та підтримувати ці танки, які вимагають значної кількості обслуговування”, –сказав представник Білого дому.

Нагадаємо, 25 січня президент США Джо Байден повідомив, що його держава передасть Україні 31 танк Abrams. Водночас він попередив – “щоб доставити танки, потрібен час”.

Президент США також зазначив, що вранці провів переговори із союзниками по НАТО, зокрема із Німеччиною, Францією та Італією, та заявив про єдність із ними у підтримці України.

Зауважимо, що німецькі танки Leopard 2, які цього ж дня погодилась надати Німеччина, надійдуть до України приблизно за три місяці.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post яким буде статус Криму після деокупації?
Next post В Іспанії арештували чоловіка, який розсилав листи із вибухівкою