Компанія Baykar безкоштовно передала ЗСУ ще два Bayraktar — tsn.ua

ГУР подякувало компанії Baykar за постійну підтримку України.

Турецька компанія Baykar безкоштовно передалa для ЗСУ 2 безпілотники Bayraktar TB2.

Про це повідомило Головне управління розвідки України.

“Сьогодні ми отримали від великих друзів та партнерів України – компанії Baykar – ще 2 безпілотники Bayraktar TB2. Компанія Baykar передалa їх безкоштовно. Ми безмежно вдячні компанії Baykar за безкомпромісну та сталу підтримку в найважчі для нашої держави часи”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Bayraktar і Україна

Нагадаємо, що Україна закупила перші шість Bayraktar ще 2018 року. 26 жовтня 2021 року ЗСУ вперше застосували безпілотні літальні Техніка Bayraktar для знищення ворожої артилерії, яка обстрілювала селище Гранітне на Донеччині.

Безпілотники активно використовували на початку повномасштабного вторгнення РФ. У Мережі поширювалися відео, як “Байрактари” знищують російську техніку та скупчення особового складу. Проте в останні місяці за турецькі безпілотники було мало чути.

У жовтін тодішній радник ОП Олексій Арестович запевняв, що “Байрактари” і досі активно працюють на фронті. Але ці відео тепер не оприлюднюють у Мережі.

Водночас, військовий експерт Олег Жданов визнав, що через те, що зараз постачання обмежене, використання “Байрактарів” також обмежене.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post Спалення Корану у Стокгольмі є зухвалою російською провокацією – голова Центру оборонних реформ України
Next post Виступ Джо Байдена 25 січня 2023 про Україну