Китайські дослідники створили систему штучного інтелекту, яка прогнозує рух океанських течій – новини на УНН

КИЇВ. 26 січня. УНН. Китайські вчені зробили систему інверсії та прогнозування на основі штучного інтелекту для індонезійського наскрізного потоку (ITF). Вона може створювати прогнози про океанські течії на сім місяців наперед. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

Подробиці

ITF служить головною гілкою глобального конвеєра тепла та солі, переміщуючи води верхніх шарів океану з Тихого океану до Індійського через індонезійські моря.

Зазначається, що раніше дослідники не мали ідеальних способів прогнозування ITF через похибки моделей в існуючих системах чисельного моделювання.

Вчені з Інституту океанології Академії наук Китаю та Нанкінського університету інформаційних наук та технологій у новому дослідженні використовували супутникові дані та моделі на основі штучного інтелекту для створення системи інверсії та прогнозування для ITF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Buddhabot: японські дослідники створили інструмент для просвітління за допомогою штучного інтелекту

Дослідники використали висоту поверхні моря між басейнами Індійського та Тихого океанів для розробки своєї моделі штучного інтелекту та забезпечили модель наборами океанічних даних.

Пізніше вони ввели в систему супутникові дані, зібрані в період з 1993 до 2021 року, щоб відтворити ITF за цей період. Результати повністю відповідали міжнародно визнаним даним польових спостережень ITF. Проте система зі штучним інтелектом також може робити достовірні прогнози на сім місяців уперед.

Нагадаємо

Вчені заявили, що учасники дослідження не змогли відрізнити, який вірш згенеровано штучним інтелектом, а який створено людиною.

Previous post експерти заявили про розвідку боєм та плани наступу — tsn.ua
Next post Канада може передати України чотири танки Leopard