Компанія Meta відновить акаунти Трампа у Facebook та Instagram – новини на УНН

КИЇВ. 26 січня. УНН. Згідно з заявою президента Meta з глобальних питань Ніка Клегга, компанія Meta найближчими тижнями відновить профілі колишнього президента США Дональда Трампа в соціальних мережах Facebook та Instagram. УНН.

Цитата

“Як і будь-який інший користувач Facebook або Instagram, Трамп підпадає під дію стандартів нашої спільноти. У випадку, якщо Трамп продовжить публікувати контент, що порушує правила, його буде видалено, а його обліковий запис буде відсторонено на строк від одного місяця до двох років, залежно від тяжкості порушення”, – йдеться у заяві.

Подробиці

Клегг підкреслив, що блокування профілів Трампа було “надзвичайним рішенням, прийнятим за надзвичайних обставин”, і що компанія Meta зважила, “чи залишаються такі надзвичайні обставини, які виправдовують подальше блокування”.

За його словами, компанія вирішила, що її платформи мають бути доступні для “відкритих, публічних та демократичних дебатів” і що користувачі “мають можливість почути колишнього президента США, який знову оголосив про свою кандидатуру на цю посаду”.

Він також сказав: “громадськість повинна мати можливість почути, що кажуть її політики – гарне, погане та потворне – щоб зробити свідомий вибір у виборчої скриньки”.

Зазначається, що найближчими тижнями компанія розблокує профілі Трампа в Facebook і Instagram, встановивши “нові запобіжники, щоб уникнути повторних правопорушень”.

Доповнення

У січні 2021 року адміністрація соціальної мережі Twitter заблокувала доступ до облікового запису чинного тоді президента США Дональда Трампа.

Це сталося після того, як прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися до Капітолію 6 січня, коли обидві палати Конгресу проводили засідання, на якому затверджували підсумки виборів у листопаді. На виборах президента переміг демократ Джо Байден. В ході заворушень загинули п’ятеро людей, зокрема співробітник поліції Капітолію.

Нагадаємо

Трамп сказав, що він щасливий, що Twitter опинився в “нормальних руках” після того, як Ілон Маск офіційно купив соцмережу.

Ілон Маск розпочав опитування у Twitter, попросивши передплатників проголосувати за відновлення облікового запису колишнього президента США Дональда Трампа на платформі.

Пізніше мільярдер, власник Twitter Ілон Маск після опитування розблокував обліковий запис колишнього президента США Дональда Трампа в Twitter.

Трамп під час свого виступу перед учасниками з’їзду Коаліції єврейських республіканців заявив, що не має бажання повертатися до Twitter, незважаючи на те, що його обліковий запис розблокували.

Previous post Мережа “вибухнула” мемами на довгоочікуване рішення Шольца щодо Leopard (фото) — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post РФ може використати Крим і Білорусь для ядерних провокацій — tsn.ua