“Спочатку танки, потім ядерна зброя”. Трамп розкритикував передачу Україні бойових танків

Ресурс поки що доступний тільки для користувачів США, але Трампа процитували американські ЗМІ, зокрема, Daily News.

Спочатку танки, а потім ядерне [оружие].Припиніть цю божевільну війну зараз. Це тяк легко зробити!” – написав Трамп.

Скріншот посту Трампа опублікував радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.


контекст:

Трамп обіймав посаду президента з 2017 по 2021 рік. Щодо нього двічі розпочинали процедуру імпічменту: у зв’язку з можливим тиском на президента України Володимира Зеленського у справі про розслідування діяльності сина Джо Байдена в Україні, а також у зв’язку зі штурмом Капітолію прихильниками Трампа 6 січня 2021 року (зараз у Конгресі відбуваються слухання з цього приводу) демократи наполягають, що Трамп спровокував заворушення), – але обидва рази безуспішно.

Трамп під час роботи у Білому домі неодноразово хвалив президента РФ Володимира Путіна, заявляючи про необхідність підтримувати контакт із Кремлем, незважаючи на агресію проти України.

Трамп критикував виділення $40 млрд допомоги Україні. “Ми витратили трильйони в Іраку, трильйони в Афганістані і нічого не отримали. Перш ніж ми побудуємо націю для решти світу, ми маємо побудувати безпечні школи у нашій власній країні», – заявляв він.

21 червня 2022 року Трамп заявив, що дії адміністрації президента США Джо Байдена у зв’язку із вторгненням Росії в Україну можуть призвести до нової світової війни.

Previous post У Кремлі відреагували на надання Україні сучасних танків
Next post МВФ розглядає надання Україні багаторічного пакету допомоги у $16 млрд – Bloomberg – новини України, Політика