затримали чоловіків, які допомагали фінансувати російську армію — tsn.ua

За награбовані в українців гроші фінансувалась російська окупаційна армія.

У Сумській області затримали місцевих жителів, які обмінювали російським окупантам награбовані в українців гривні на рублі. Таким чином підозрювані фінансували російську окупаційну армію.

Про це повідомляє СБУ.

Двоє жителів Сумської області на початку повномасштабної війни Росії проти України підтримали окупаційну армії та запропонували загарбникам свою допомогу. Вони обмінювали вкрадені росіянами на тимчасово окупованих територіях України гривні на рублі. Після цього ці кошти йшли на фінансування російської окупаційної армії. Громадяни України мали свій відсоток від оборудок та сподівались на прихильність росіян у випадку окупації регіону.

Фото: СБУ

Загалом чоловіки обміняли та передали російським окупантам орієнтовно 10 млн рублів. Для цього вони використали свої зв’язки у кримінальних колах та підпільні обмінники. Підозрюваних затримали під час спроби передавання росіянам 2 млн рублів. У них вилучили готівку, мобільні телефони із доказами та зброю.

Фото: СБУ

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (замах на передачу матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора)”, – йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ

Одному з підозрюваних суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Справа іншого жителя Сумщини вирішується.

Нагадаємо, Служба безпеки України 25 січня викрила колаборанта з Миколаївщини. Зрадник допомагав окупантам продавати награбоване майно.

На Запоріжжі також затримали підозрюваного у співпраці на російських окупантів. Він збирав дані для Росії.

Читайте також:

Previous post Данілов заявив, що російські еліти вже знають ім’я наступника Путіна — Політика — tsn.ua
Next post «Для тих, хто забув». Зеленський нагадав про умови виїзду за кордон посадовців чи депутатів