у Пентагоні заявили про вирішальні місяці для України — Світ — tsn.ua

У США концентрують усі зусилля на наданні Україні військових засобів “для захисту своїх кордонів та народу”.

У Міністерстві оборони США вважають, що наступні кілька місяців можуть виявитися вирішальними для України у війні, розв’язаній Росією.

Про це заявила помічниця міністра оборони США у справах міжнародної безпеки Селеста Волландер на слуханнях у комітеті закордонних справ Сенату США.

“Те, що відбудеться протягом кількох наступних місяців, може виявитися вирішальним. І ми концентруємо увагу на наданні Україні військових засобів, які їй необхідні для захисту свого народу та території”, – сказала Воландер.

Вона також наголосила, що уряд США не бачить будь-яких ознак, які могли б свідчити про перенаправлення американського озброєння за кордони України.

“Американський уряд не побачив достовірних свідчень будь-якого перенаправлення зброї, що надається Сполученими Штатами, за межі України”, – запевнила Волландер.

Військова допомога США Україні

Нагадаємо, у середу, 25 січня, США оголосили про додатковий пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів. Окрім сучасних танків Abrams, туди увійшло й інше озброєння. Зокрема, вісім тактичних машин для відновлення обладнання, допоміжні транспортні засоби й обладнання та інше.

Перед цим президент США Джо Байден під час звернення анонсував передавання Україні 31 танка Abrams. За його словами, це рекомендував зробити міністр оборони Остін.

Читайте також:

Previous post Вигнаний із Слуги народу Тищенко заявив, що його відрядження за кордоном продовжиться – новини України, Політика
Next post Українські військові пройдуть навчання у Норвегії – голова міноборони Грам