Перемога України закінчиться розпадом Росії. Це якщо коротко. Я думаю, взяття Криму – це аварія путінської політики.

Він заявив, що зараз перед західним світом стоїть такий самий виклик, як 1991 року, коли розпадався Радянський Союз.

Ющенко згадав події, пов’язані з Інгушетією та інші республіки Росії. 7 січня у Стамбулі відбувся з’їзд інгушських активістів, які проголосили курс на незалежність Інгушетії. На з’їзді було прийнято декларацію прихильників незалежності, повідомляв Kavkazcenter.

“…і те, що… інгуші зачитали першу декларацію з підписами про суверенітет і незалежність… Чи говоритимемо ми про Дагестан, чи ми говоритимемо про Чечню… Скільки нещасть пережила ця країна, ця нація”. Воно все ж таки в генетиці… На порядок денний він буде поставлений… Або ми говоримо про Татарстан, де тема ставлення до своєї мови, культури, релігії, до своєї пам’яті, та до того ж Івана IV… Воно все так пов’язано… Казань ніхто не забуде, Новгород ніхто не забуде… Це історії, які грамотним людям швидше приходять, іншим, можливо, з часом… Тому я думаю, що виклик, що стоїть перед західним світом – хоча б я не відносив його до цієї категорії, – приблизно такої, як у 1991 році з приводу перспектив Радянського Союзу, коли президент країни – лідера демократії заходить в український парламент і просить: “Хлопці, ви ж не здумайте”, – сказав Ющенко.

За його словами, сьогодні для багатьох політиків Заходу відповідь, а що буде з Росією, “десь на порядку денному”.

“Перемога України закінчиться розпадом Росії. Це якщо коротко. Я думаю, взяття Криму – це аварія путінської політики”, – сказав Ющенко.

Ющенко: Чому не отруїв Путіна, коли він був у мене вдома? Не думав, що його так погано у школі вчили. Читайте повний текст інтерв’ю

ВІДЕО

Відео: Дмитро Гордон / YouTube

контекст:

Нині у складі РФ – 21 національна республіка.

У 2014 році РФ окупувала український Крим і розпочала збройний конфлікт на Донбасі, внаслідок якого було окуповано частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Previous post Цибульська розповіла, хто насправді стоїть за скандалами в українському шоу-бізнесі
Next post Зеленський назвав два міста на фронті, де йдуть найзапекліші бої — tsn.ua