У Пенса знайшли таємні документи. Він заявив, що бере на себе “повну відповідальність”

Адвокат Пенса розповів, що “невелика кількість документів була ненавмисно упакована та перевезена” до будинку колишнього віце-президента наприкінці його каденції.

За його словами, Пенс не знав про існування конфіденційних чи секретних документів у його домі до обшуку ФБР.

27 січня колишній віце-президент заявив, що “бере на себе повну відповідальність” у зв’язку з подією, зазначає Associated Press.

“Дозвольте мені прояснити: ці секретні документи не повинні були перебувати в моєму особистому будинку. Були допущені помилки, і я беру на себе повну відповідальність”, – наголосив він.

Агентство зазначає, що виявлення документів у будинку Пенса сталося через п’ять місяців після того, як він сказав Associated Press, що не брав із собою секретних записів, коли залишив посаду віце-президента.

контекст:

У серпні 2022 року 11 наборів секретних документів також було знайдено і у 45-го президента США Дональда Трампа у його резиденції Мар-а-Лаго у Флориді. Список вилученого у екс-президента займає три сторінки, серед вилучених документів є, зокрема, папки з фотографіями та інформація про “президента Франції”.

2 листопада 2022 року в Центрі дипломатії та глобальної взаємодії імені Байдена при Університеті Пенсільванії адвокати Байдена виявили секретні документи, коли готувалися до звільнення приміщення та упаковували файли, “Широкій публіці про це стало відомо в січні 2023 року.

12 січня з’явилася інформація, що юристи Байдена виявили ще одну партію секретних урядових документів, а 22 січня стало відомо про третій обшук у нинішнього президента, під час якого теж знайшли документи з грифом “таємно”.

Previous post Україні потрібно 17 млрд доларів для швидкого відновлення енергетики – Шмигаль
Next post цікава історія подарунка — Світ — tsn.ua