Росія викреслена з геополітичного, економічного, торговельного ринку на десятки років

“У XXI столітті жити в авторитарній, а сьогодні можна говорити – в режимній фашистській, терористичній державі – це небезпечно для всіх. Тут не треба запитувати, а по кому дзвонить сьогодні. По тобі. Чи то португалець, чи іспанець… Ні” одна нація світу за сьогоднішньої комунікації, за сьогоднішніх відстаней, за сьогоднішніх технологій не може жити спокійно, якщо на одній восьмій території світу житиме держава з ладом, який тобі не дає гарантії життя, безпеки, розвитку, освіти, нормальних відносин”, – наголосив Ющенко.

Він зазначив, що президент РФ Володимир Путін – “велика проблема”, проте, на його думку, Україна з нею впорається. Але, наголосив політик, не менша проблема – російський народ.

“І це не лікується пеніциліном, це не лікується будь-якими програмами лікування. Це десятки, десятки років. Те, що Путін робить зараз для Росії – очевидно, Росія викреслена з ринку в широкому значенні цього слова – і геополітичного, і економічного, і торгового – на десятки років. Це втрачена земля, сибірські болота”, – заявив Ющенко.

Ющенко: Чому не отруїв Путіна, коли він був у мене вдома? Не думав, що його так погано у школі вчили. Читайте повний текст інтерв’ю

ВІДЕО

Відео: Дмитро Гордон / YouTube

контекст:

У відповідь на напад Росії на Україну, який розпочався 24 лютого 2022 року, США, Канада, Євросоюз, Великобританія, Австралія, Японія та інші країни ввели проти РФ кілька пакетів санкцій, зокрема особисто проти президента РФ Володимира Путіна та вищих держчиновників РФ.

США, зокрема, запровадили ембарго на імпорт російських енергоресурсів – нафти та газу, запровадили обмеження на операції із суверенним боргом РФ, заборонили ввезення доларових банкнот до РФ, запровадили санкції проти вищого військового та політичного керівництва Росії. Також нижня палата американського парламенту проголосувала за припинення “нормальних торговельних відносин” із Москвою.

Єврокомісія 7 грудня представила дев’ятий пакет санкцій проти Росії через її повномасштабне воєнне вторгнення в Україну, Рада ЄС остаточно затвердила його 16 грудня.

Росія – найпідсанкціонованіша країна у світі, вона випередила Іран, Сирію та Північну Корею.

Previous post солодкі ідеї з попкорном — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Бригадний генерал ЗСУ: Щоб мати успіх, треба постійно проводити наступальні дії – новини України, Політика