Однією з жертв теракту в Єрусалимі стала українка – посольство

“Посольство України в Ізраїлі глибоко стурбоване та вражене жахливими нападами в Єрусалимі. З сумом повідомляємо, що серед безневинних жертв є громадянка України. Висловлюємо глибокі співчуття сім’ям загиблих та молимося за повне одужання поранених”, – йдеться у повідомленні.

У посольстві наголосили, що терор та насильство проти мирного населення неприпустимі.

контекст:

26 січня сили безпеки Ізраїлю провели антитерористичну операцію у місті Дженін на Західному березі річки Йордан. Почалися бої, внаслідок яких загинули, за даними Jerusalem Post, щонайменше дев’ять палестинців. “Збройні бойовики вели сильний вогонь по наших солдатах з дахів житлових будинків, коли вони виконували свою місію”, – заявили в ізраїльській армії та опублікували відео.

Через кілька годин після рейду в Дженіні із сектора Газа було випущено ракети на півдні Ізраїлю. Ракети перехопив “Залізний купол”, Ізраїль відповів ракетним ударом по, як повідомив ЦАХАЛ, військову базу руху ХАМАС і підземний завод з виробництва ракет, що належить йому.

27 січня щонайменше семеро людей загинули і 10 були поранені внаслідок стрілянини біля синагоги у Східному Єрусалимі 27 січня. Поліція застрелила нападника при спробі втечі.

Представник ісламістського руху Хазем Кассем заявив агентству Reuters, що це відповідь на рейд у Дженіні.

Сьогодні, 28 січня, стався ще один напад у Східному Єрусалимі: з вогнепальної зброї поранено двох людей, 22-річного та 45-річного чоловіка, повідомило Jerusalem Post. За даними ЗМІ, стрілець – 13-річний палестинець. Його поранили цивільних з ліцензованою зброєю, які опинилися на місці події, після чого його затримали поліція.

Previous post Співачка TAYANNA проникливою дуетною піснею з білорусами NaviBand довела фанів до сліз: відео
Next post Криголам “Ноосфера” дістався антарктичної станції “Академік Вернадський” – новини на УНН