З жовтня у Росії почалося погіршення фінансової ситуації. Вона втрачає приблизно $160 млн на день

Йдеться про це після питання, чи потягне російська економіка переведення її на “військові рейки”, як про це говорять експерти як один із можливих варіантів розвитку ситуації.

“На сьогоднішній день поки тягне, питання – як ситуація розвиватиметься далі. Наприклад, з жовтня почалося дуже швидке фінансове погіршення ситуації. З вересня, коли вже були розмови про стелю цін на нафту (Євросоюз та країни G7 погодили його у грудні на рівні $60 за барель. – “ГОРДОН”), […] зазнає щодня великих збитків путінської Росії”, – відповів Касьянов.

За його словами, останній місяць Росія продавала нафту марки Urals по $45-46 за барель, і це “ніякі не $70, як у бюджеті” РФ передбачено.

“Приблизно вже аналітики порахували на Заході: приблизно $160 млн на день – реакція економіки. І зараз ще буде введена з 5 лютого також стеля цін на нафтопродукти – ще приблизно $120 млн на день. Тобто $300 млн на день путінська Росія втрачатиме, а витрати збільшилися минулого року на 25%, і зараз ось податки зростають”, – пояснив Касьянов.

Він підкреслив, що економічна ситуація така, що “здатність фінансувати війну у [президента РФ Владимира] Путіна зменшується”.

“Розмови, що ніякі санкції не працюють, – це не так. Санкції працюють, просто у трохи відкладеному процесі, оскільки рішення йдуть не одразу, а затягуються”, – заявив Касьянов.

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

Останній на даний момент дев’ятий пакет санкцій проти Росії через її повномасштабне воєнне вторгнення в Україну Єврокомісія представила 7 грудня 2022 року, Рада ЄС остаточно затвердила його 16 грудня.

Пакет включає обмеження на інвестиції в російську добувну промисловість, нові санкції проти військово-промислового комплексу, додатковий контроль за експортом товарів подвійного призначення, пряма заборона на постачання Росії безпілотників та двигунів для них, відгук ліцензій на мовлення у чотирьох держканалів, санкції проти ще трьох банків .

За інформацією глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, з кінця лютого на РФ було накладено понад 10 тис. обмежень. Загалом з 2014 року, коли РФ окупувала Крим та частину території Донбасу, – майже 13 тис. Тепер Росія – найпідсанкціонніша країна у світі, вона випередила Іран, Сирію та Північну Корею.

Previous post Неоімперська кампанія Путіна не повинна увінчатися успіхом, світ має перешкодити – Шольц – новини України, Політика
Next post У «Могилянці» заборонили російську мову. Квіт каже, що карати нікого не будуть