В Афганістані жінок не допустили до вступних іспитів до університетів.

Міністерство вищої освіти Афганістану, яке керує талібами, наказало приватним університетам країни не допускати студенток до вступних іспитів наступного місяця, проводячи свою політику щодо обмеження жінок у вищій освіті. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, лист міністерства був адресований установам північних провінцій Афганістану, включаючи Кабул, де з кінця лютого мають відбутися іспити. У листі йдеться, що установи, які не дотримуються правил, будуть притягнуті до відповідальності.

Міністерство вищої освіти Афганістану у грудні 2022 року наказало університетам не допускати студенток “до особливого розпорядження”.

За кілька днів адміністрація заборонила роботу більшості співробітниць недержавних організацій.

Влада також закрила більшість середніх шкіл для дівчаток.

Обмеження на роботу та освіту жінок викликали засудження на міжнародному рівні. Західні дипломати дали зрозуміти, що талібам необхідно змінити курс своєї політики щодо жінок, щоб отримати шанс на офіційне міжнародне визнання та ослаблення економічної ізоляції.

Країна перебуває у розпалі економічної кризи, частково через санкції, що зачіпають її банківський сектор, та скорочення фінансування розвитку, при цьому агентства з надання допомоги попереджають, що десятки мільйонів людей потребують термінової допомоги.

Проте у звіті Світового банку на цьому тижні також йдеться, що адміністрація Талібану, яка заявила, що зосереджена на більшій економічній самодостатності, зберегла високий рівень збирання доходів у 2022 році, а експорт збільшився.

Читайте також: В Афганістані вперше за нових таліб влаштували страту на “переповненому стадіоні” – ВПС

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post В Одесі діють екстрені відключення світла: не будуть працювати трамваї і тролейбуси
Next post Відключення світла в Україні: які графіки діють у регіонах