Обрання генерала НАТО у відставці президентом Чехії – другий великий удар по режиму Путіна – новини України, Світ

На президентських виборах у Чехії з підтримкою у 58,32% голосів виборців переміг топ-генерал НАТО у відставці Петро Павло. Його опонент Андрій Бабіш – експрем’єр і колишній протеже поки що чинного президента Чехії Мілоша Земана, який вважався близьким до російського диктатора Володимира Путіна – отримав 41,67% голосів.

Петро Павло як новообраний президент Чехії, звісно, ​​змушує Кремль нервувати. Більше того, його обрання як нічний жах для російського режиму.

Читайте також

Звичайно, президентські вибори, які щойно відбулися в Чехії, – про чеську внутрішню політику, але не тільки.

Колишній військовий, який уособлює НАТО і готовність боротися, відверто дратує Росію. У Кремлі сподівалися, що Європа посиплеться через ціни на енергоносії та відсутність солідарності. Для цього всіляко сприяли мітингам проти цін на енергоносії, проте нічого не допомогло. Більше того, Путін говорив, що європейські еліти перезавантажаться, що вони залежать від США. Чого він тільки не казав.

Обрання Павела президентом Чехії – перший великий тест. І його пройшла Європа, Захід та ми. Після рішення про надання Україні танків – це другий великий удар у російський режим. Як раз вчасно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Статті, що публікуються в розділі “Думки”, відображають думку автора і можуть не збігатися з позицією редакції LIGA.net

Previous post Мовний омбудсмен підтримує заборону російської мови у Києво-Могилянській академії
Next post Банкір Олена Шевцова назвала надійні інструменти для збереження заощаджень від інфляції – новини на УНН