Австрія та Угорщина домовилися не відправляти зброю Україні – ЗМІ – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Австрія та Угорщина домовилися не відправляти зброю в Україну, щоб «запобігти подальшій ескалації». Про це заявили міністр оборони Австрії Клаудія Таннер та її угорський колега Крістоф Салай-Бобровницький. УНН з посиланням на Euractiv.

Повідомляється, що на спільній прес-конференції Таннер та Салай-Бобровницький заявили, що позиція Австрії та Угорщини щодо війни в Україні зрозуміла, оскільки обидві країни не відправляють зброю до зони конфлікту, щоб запобігти подальшій ескалації.

Салай-Бобровницький заявив, що вони будуть на стороні миру, надаючи гуманітарну допомогу біженцям від війни.

За словами Таннера, найбільша небезпека полягає в тому, що війна може поширитися на Європу, що буде пов’язано не лише зі звичайною війною, а й із взаємодією з гібридною війною та збільшенням міграції загалом.

«Ефекти сильно відчуваються не лише в Австрії, а й в Угорщині. Зрештою, маршрути пролягають до нас через сусідню країну», – наголосив Таннер.

Вона додала, що обидві сторони погоджуються з тим, що стабільний регіон Західних Балкан також відіграє важливу роль у питанні міграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австрії зафіксовано найбільше зростання кількості заявок на притулок до ЄС

Довідково

Кількість запитів про надання притулку в Австрії потроїлася минулого року до 108 490 заяв, що робить її країною ЄС із найрізкішим зростанням загалом. Тим часом Угорщина зареєструвала найменше заявок, всього 46 запитів.

Доповнення

Прем’єр-міністр Угорщини Орбан порівняв Україну з Афганістаном та назвав її “нічийною землею” – Україна у відповідь викликала посла країни.

Previous post як подовжити термін придатності — Їжа — tsn.ua
Next post Українські хіміки допомогли врятувати унікальну колекцію мікроорганізмів