У Буркіна-Фасо повстанці атакували два транспортні засоби: загинули щонайменше 28 людей – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Щонайменше 28 осіб, включаючи солдатів та цивільних, було вбито внаслідок двох нападів озброєних у Буркіна-Фасо. Про це пише УНН із посиланням на Al Jazeera.

Подробиці

Згідно з повідомленнями від губернатора регіону та армії, бойовий підрозділ у Фалагунту, розташованому на півночі країни поблизу кордону з Республікою Нігер, зазнав нападу. Внаслідок атаки 10 солдатів, двоє бійців добровольчих сил та цивільний було вбито. Крім цього, армія заявила, що було знайдено тіла 15 нападаючих.

В окремій заяві губернатор регіону Каскад, що на півдні країни, Жан Чарльз Діт Єнапоно Соме повідомив, що було знайдено тіла 15 цивільних чоловіків. Він додав, що в неділю, 29 січня, озброєні люди зупинили два транспортні засоби, в яких перевозили вісім жінок та 16 чоловіків. За його словами, жінок та одного чоловіка звільнили.

“30 січня 2023 року біля села Лінгекоро було знайдено трупи загиблих зі слідами кульового поранення”, – йдеться у заяві губернатора.

У четвер, 26 січня, агентство новин AFP повідомило, що щонайменше 10 цивільних було вбито внаслідок двох нападів на місто Дасса в західній частині Буркіна-Фасо, приблизно за 140 км на захід від столиці Уагадугу.

Доповнення

Останні вбивства сталися, коли Буркіна-Фасо та його сусіди в Малі та Нігері борються із озброєними групами, пов’язаними з Аль-Каїдою та ІДІЛ, які окупували територію на півночі країни. Терористи стратили сотні місцевих жителів та витіснили майже 2 мільйони людей, а також блокували міста та села, посилюючи продовольчу кризу.

Оскільки понад третина Буркіна-Фасо тепер перебуває поза контролем уряду, розчарування в армії у вирішенні ситуації з безпекою у 2022 році викликало два перевороти та посилило політичну нестабільність та напружені відносини з колишньою колоніальною державою Франції, яка боролася проти озброєних груп у регіоні Сахель.

Нагадаємо

У жовтні 2022 року національні збори в Буркіна-Фасо підтримали лідера перевороту капітана Ібрагіма Траоре як тимчасового президента.

Previous post Вагітність після ЕКЗ: ризики та особливості
Next post на столицю насуваються сніг і морози — Київ — tsn.ua