Трюдо та Зеленський обговорили, як Канада та партнери можуть задовольнити потреби України через вторгнення Росії

Про це повідомляється на сайті глави уряду Канади.

“Два лідери обговорили військові, гуманітарні та фінансові потреби України, а також нещодавні оголошення про нову значну підтримку України. Вони також говорили про те, як Канада та партнери-однодумці могли б продовжити спільну роботу, щоб задовольнити потреби України у зв’язку з незаконним і неспровокованим вторгненням Росії”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Трюдо у розмові із Зеленським підтвердив підтримку Канадою України “настільки довго, наскільки це буде потрібно”.

“Прем’єр-міністр Трюдо привітав дипломатичні зусилля президента Зеленського щодо досягнення справедливого світу”, – сказано у повідомленні.

Зеленський поінформував раніше, що обговорив із Трюдо оборонні потреби України у бронетехніці, артилерії та авіації.

“Узгодили спільні дипломатичні кроки, зокрема щодо реалізації формули світу”, – написав глава Української держави у Facebook.

контекст:

Канада з лютого 2022 року надала Україні військову допомогу на суму понад 1 млрд канадських доларів ($750 млн), сказано на сайті уряду країни. Зокрема, вона включає ЗРК NASAMS із відповідними боєприпасами, 39 бойових броньованих машин підтримки, протитанкову зброю, гаубиці M777 та боєприпаси до них.

26 січня 2023 року міністр оборони Аніта Ананд заявила, що Канада передасть Україні чотири бойові танки Leopard 2.

Previous post США готові надати Україні 250 млн дол на розвиток малого бізнесу
Next post Мінфін США каже, що немає ознак зловживання американськими коштами в Україні – Reuters