Франція придбає для України радари для ППО GM 200 – міноборони

Про це 31 січня у Парижі на спільній прес-конференції з міністром оборони України Олексієм Резніковим повідомив голова міноборони Франції Себастьян Лекорню. Захід транслювалося у Twitter міноборони Франції.

Лекорню зазначив, що Резніков у грудні 2022 року розповів йому про потребу України в радарах GM 200.

“Вже завтра ми підпишемо з Thales угоду про надання таких радарів і це буде профінансовано спецфондом, який було створено у Франції”, – розповів Лекорню.

За його словами, Франція також координується із союзниками, щоб забезпечити Україну достатньою кількістю ракет до переданих ЗРК Crotale.

Крім того, Лекорню поінформував про передачу Україні ще 12 САУ Caesar і заявив, що у питанні постачання Києву винищувачів на певних умовах “немає табу”.



GM 200 – радар середньої дальності, що дозволяє виявити ворожий літак на відстані 250 км, повідомило Europe 1. Радар також забезпечує захист від ракет та артилерійського вогню, попереджаючи наземні війська про вогонь противника.

контекст:

У квітні 2022 року про надання Україні САУ Caesar оголосив президент Франції Еммануель Макрон. Загалом Україна отримала 18 настанов.

У листопаді 2022 року Лекорню повідомляв, що Франція передала Збройним силам України два зенітні ракетні комплекси Crotale.

30 січня під час візиту до Гааги (Нідерланди) Макрон допустив передачу Україні військових літаків західними партнерами.

Previous post Саакашвілі стало гірше, він непритомнів – мати політика
Next post У МЗС Литви заявили, що в країнах ЄС не потрібні посли Росії – від них немає особливої ​​користі – Політика