Франція все ще розглядають питання постачання Україні танків Leclerc – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Франція не відкидає постачання Україні танків Leclerc, однак, за словами міністра оборони країни Себастьяна Лекорню, їх “досить складно” технічно обслуговувати, тому це питання зараз обговорюється. Про це він заявив під час спільної прес-конференції з українським колегою Олексієм Резніковим, інформує УНН.

Цитата

“Можливо, когось цікавить, чи це будуть гусеничні танки чи колісні, у будь-якому випадку: танк це танк. До того ж ми знаємо, які реалії навколо Leclerc. Він не був ніколи дуже багато експортованим танком, тобто його ефект важеля не був таким значним. Хоча він є технологічно досконалим твором, проте його технічне обслуговування є досить складним, і це також треба брати до уваги”, – повідомив французький міністр.

Подробиці

У свою чергу Резніков зазначив, що питання про надання Україні Leclerc обговорювалося під час зустрічі міністрів, проте “важливо мати розуміння як обслуговуватиметься та чи інша техніка”.

“Для нас була важливою лідерська позиція Франції, тому що вона перша оголосила про танки AMX-10. Це стало тією маленькою сніговою кулькою, яка зсунула велику снігову масу”, – сказав глава Міноборони України.

Він додав, що зараз пріоритетом є швидка підготовка українських бійців та їхнє технічне забезпечення, щоб “вони могли захищати наші інтереси”. Резніков зазначив, що Leclerc є у “списку побажань” Міноборони України, тому він і прибув до Парижа.

Нагадаємо

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню у вівторок, 21 січня, заявив, що Франція відправить в Україну ще 12 гаубиць Caesar.

Previous post Повинен включати ядерні, ракетні та пропагандистські обмеження
Next post пояснення YASNO — Укрaїнa — tsn.ua