Під час візиту до Ізраїлю Блінкен наголосив на важливості підтримки всіх потреб України

“Злочини Росії, що продовжуються, лише підкреслюють важливість підтримки всіх потреб України – гуманітарних, економічних та у сфері безпеки, – оскільки вона мужньо захищає свій народ і саме своє право на існування. Цю тему ми також обговорювали сьогодні”, – сказав Блінкен.

Американський дипломат підкреслив, що Росія, яка напала на Україну, постачає сучасну зброю Ірану.

“Іран довгий час підтримував терористів, які атакують ізраїльтян та інших, режим [Тегерана] наразі надає безпілотники, які Росія використовує для вбивства безневинних мирних жителів в Україні”, – заявив Блінкен.

Війна Росії проти України Головне (оновлюється)

контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, Ізраїль передає Україні гуманітарну допомогу, а також медичне обладнання та обмундирування для рятувальників, але відмовляється надавати озброєння, у тому числі системи протиповітряної оборони.

Українська влада неодноразово зверталася до Ізраїлю за допомогою, але отримувала відмову. “Мої розмови з керівництвом Ізраїлю нічим не допомогли Україні. Російські розмови з керівництвом Ізраїлю, я певен, повністю впливають на їхні дії”, – сказав президент України Володимир Зеленський у вересні.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський сказав, що Ізраїль активно допомагає Україніале не переходячи “червоні лінії”. За його словами, вони пов’язані із ситуацією на Близькому Сході, яка будь-якої миті може скотитися у передвоєнну чи військову.

У січні 2023 року посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що Ізраїль залишається єдиною демократичною країною, яка з початку літа жодного разу не висловила співчуття з приводу обстрілу української громадянської інфраструктури та масової загибелі українських громадян.

27 січня ізраїльський посол у Німеччині Рон Просор заявив в інтерв’ю виданням Funke Mediengruppe, що Ізраїль підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії набагато більше, ніж відомо громадськості.

Previous post США звинувачують Росію у порушенні договору про ядерну зброю через блокування інспекцій – WSJ
Next post США звинуватили Росію у порушенні договору про контроль над ядерними озброєннями – новини України, Політика