деталі отруєння відвідувачів київського кафе на Подолі — Ексклюзив ТСН — tsn.ua

Всього постраждали шестеро людей, четверо з інфекцією – в лікарні.

У Держпродспоживслужбі Києва розповіли нові деталі щодо отруєння відвідувачів кафе на столичному Подолі. Нагадаємо, після вживання салату в кафе по вулиці Ярославській до лікарні потрапили четверо відвідувачів.

“Уже надійшли результати лабораторного дослідження. Причина отруєння людей – сирі яйця, які використовувалися для приготуванні їжі. Можу уточнити, що через це постраждали шестеро відвідувачів кафе, четверо – перебувають у лікарні. Встановлено, що це сальмонела. Зараз тривають лабораторні дослідження яєць, вже визначено їхнього постачальника. Якщо будуть виявлені порушення, він буде притягнутий до адміністративної відповідальності. Поки це питання у процесі розслідування”, – розповів сайту ТСН.ua Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва.

Рубан додав, що кафе продовжує працювати, але без тих продуктів харчування, які були виявлені під час спалаху інфекції.

“Якщо буде встановлено, що кафе не дотримувалося режиму і в них не було запроваджено систему самоконтролю, то діяльність кафе буде припинена. Наразі це питання в стадії розгляду”, – зазначив начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва.

Нагадаємо, в торгових мережах Києва шукатимуть небезпечне печиво, яке було виготовлене в Румунії та завезене до України.

Читайте також:

Previous post експерт пояснив, чому президент Росії не наважиться на ядерний удар — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Мер Івано-Франківська застряг у ліфті під час відключення світла