Google розробляє конкурента ChatGPT, який замінить традиційну пошукову систему – новини України,

Google розробляє конкурента ChatGPT, який може змінити традиційний пошук в Інтернеті.

Як пише Engadget, раніше в компанії оголосили “червоний код”, щоб цього року уявити як мінімум 20 продуктів на основі штучного інтелекту. Наразі з’явилися деякі деталі про ці проекти.

Одним із продуктів стане чат-бот Apprentice Bard, який використовує технологію нейророзмов Google LaMDA. Повідомляється, що Apprentice Bard виглядає та функціонує як ChatGPT, оскільки користувач може ввести запитання або підказку у текстовому полі, а потім отримати письмову відповідь.

Стверджується, що відповіді бота включають інформацію про нещодавні події — те, на що ChatGPT не здатний, оскільки має лише обмежені знання про все, що сталося після 2021 року.

Підписуйтесь на LIGA.Tech у Telegram: головні новини світу технологій

Повідомляється, що Google також тестує нову пошукову сторінку, яка використовує формат запитань та відповідей. Експериментальна домашня сторінка містить п’ять потенційних питань, що замінюють “Мені пощастить” під рядком пошуку. Коли користувач вводить свій запит, сторінка генерує відповіді в сірих “бульбашках”. Під цими відповідями пропонуються додаткові запитання, а потім типові результати пошуку із посиланнями та заголовками.

Крім того, Alphabet працює над проектом під назвою Atlas у своєму “хмарному” підрозділі. Поки що немає подробиць про те, що це буде.

Наразі неясно, які з проектів Google будуть оприлюднені. Керівник відділу штучного інтелекту Google Джефф Дін сказав співробітникам, що компанія рухається “консервативно, ніж невеликий стартап”. Надання людям неправильної інформації матиме значно більший вплив на таку відому компанію, як Google.

Раніше The Times повідомляла, що технічний гігант віддає перевагу безпеці, точності та блокуванню дезінформації, коли справа доходить до розробки свого пошукового чату. Однак, якщо повідомлення про те, що Microsoft інтегрує технологію ChatGPT у Bing у березні цього року, правдиві, ймовірно, ми побачимо пошукового чату Google у найближчому майбутньому.

Читайте також

Ольга Ліцкевич

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Гайдай розповів про підготовку росіян на Луганщині — tsn.ua
Next post Качинський пожертвував півмільйона гривень на ЗСУ, щоб завершити судову суперечку з екс-главою МЗС Польщі