Путін робить ставку на те, що Захід втомиться і піде на вигідні Росії переговори – екс-президент Франції Олланд – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Володимир Путін є “радикально раціональним” лідером, який робить ставку на те, що країни Заходу втомляться підтримувати Україну і домовляться про припинення конфлікту шляхом переговорів, що буде вигідним для Росії, сказав в інтерв’ю Politico колишній президент Франції Франсуа Олланд. УНН.

Олланд, який обіймав посаду президента Франції з 2012 по 2017 рік, має багато особистого досвіду спілкування з путіним. Він вів переговори з російським лідером разом із колишнім канцлером Німеччини Ангелою Меркель у рамках так званого Нормандського формату з 2014 року.

Але ці зусилля з діалогу виявилися безрезультатними, показуючи путіна як лідера, який розуміє лише силу, і ставлячи під сумнів усі пізні спроби переговорів, включаючи суперечливу “сольну” спробу під керівництвом нинішнього президента Франції Еммануеля Макрона, сказав Олланд.

Цитата

“Він (путін) – радикально раціональна людина, чи раціонально радикальна людина, як вам подобається, – сказав колишній лідер Франції, відповідаючи на запитання, чи може путін прагнути розширити конфлікт за межі України. – У нього є власні міркування, і в цих рамках він готовий застосувати силу. Він здатний зрозуміти лише динаміку (сили), яку ми можемо налаштувати проти нього”.

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого, додав Олланд, путін намагатиметься “консолідувати свої досягнення для стабілізації конфлікту, сподіваючись, що громадська думка втомиться і що європейці побоюватимуться ескалації, щоб підняти на цьому етапі перспективу переговорів”.

Подробиці

Але на відміну від того часу, коли він був при владі, коли Париж і Берлін вели переговори з гутиним, цього разу робота посередника, ймовірно, ляже на Туреччину чи Китай – “що нікого не обнадіює”, сказав Олланд.

Макрон, який обіймав посаду міністра економіки при Олланді до того, як залишив уряд і став президентом у 2017 році, пробував власні сили в дипломатії з росією, проводячи численні телефонні розмови з путіним як до, так і після його вторгнення в Україну.

Але це не дало жодних чітких результатів, що викликало критику з боку України та східноєвропейців, які також заперечували проти заяви Макрона про те, що Росії будуть потрібні “гарантії безпеки” після закінчення війни.

Олланд утримався від критики свого наступника за дії щодо путіна. За його словами, мало сенс поговорити з путіним до вторгнення, щоб “позбавити його будь-яких аргументів чи приводів”. Але після “короткого періоду невизначеності” після вторгнення “питання (про користь діалогу), на жаль, було вирішено”.

Previous post У Мелітополі спалахнула пожежа в районі бази окупантів – Федоров — tsn.ua
Next post Інвестори знову вкладають у криптовалюти, найбільше — в біткойн – новини України, Криптоекономіка