Міністр оборони Німеччини прокотився на танку Leopard 2 перед його відправленням до України. Фото, Відео

Про це повідомив WELT.

Зазначається, що Пісторіус прибув у другій половині дня до казарм фельдмаршала Роммеля в Августдорфі, де дислокується 203-й танковий батальйон, чисельністю близько 550 солдатів.

Після показових номерів за участі двох танків Пісторіус вирішив особисто покататися на одному з них. Він зазначив, що, “крім того, що було досить холодно”, це було “передусім дуже вражаюче”.


Фото: EPA



Фото: EPA



Фото: EPA


Der Spiegel пише, що повністю укомплектований батальйон має 44 танки Leopard 2. В Августдорфі було 32 одиниці озброєння, вісім з них зараз беруть участь у місії НАТО в Литві.

З 24-х п’ять, що залишилися, на даний момент не працюють, підкреслило видання. А після того, як Україні передадуть обіцяні 14 танків, у 203 батальйоні залишиться п’ять одиниць 2A6.

Пісторіус наголосив, що Німеччині необхідно терміново замовити нові танки Leopard 2 замість тих, які будуть відправлені Україні до кінця березня. Глава міноборони попросив військовослужбовців з розумінням поставитися до цього кроку, вказавши, що заміну буде знайдено якнайшвидше.

Відео з поїздки Пісторіуса до танкового батальйону опубліковано на YouTube-каналі The Sun.

ВІДЕО

Відео: Сонце / YouTube

контекст:

Дискусії щодо надання Україні сучасних західних танків велися протягом останніх місяців. Канцлер Німеччини Олаф Шольц спочатку відмовлявся від такого кроку, але 9 січня сказав, що Німеччина дасть Україні важкі танки, якщо це зроблять “друзі та союзники”.

Першою про надання Україні танків оголосила Велика Британія. Країна має намір постачати Україні 14 танків Challenger 2.

25 січня уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Україні основних бойових танків Leopard 2. ФРН “на першому етапі” поставить Україні 14 танків. Це частина більшого плану створення двох батальйонів, у кожному з яких буде по 40 танків Leopard 2, зазначив Der Spiegel. ФРН разом із Фінляндією, Іспанією та Нідерландами створять один батальйон танків Leopard 2A6, а Польща та Норвегія – другий батальйон Leopard типу 2А4.

Канада 26 січня оголосила про передачу Україні чотирьох танків Leopard 2.

США нададуть Україні 31 танк Abrams, повідомив 25 січня президент Джо Байден.

Посол України у Франції Вадим Омельченко 27 січня розповів, що загалом різні країни офіційно підтвердили згоду надати Україні 321 важкий танк.

ЗСУ отримають до 140 сучасних танків у першій хвилі військової допомоги від партнерів, заявили в МЗС України 31 січня.

Previous post у Києві у домашньої тварини виявили сказ — Київ — tsn.ua
Next post Зеленський прокоментував обшуки у топпосадовців та звільнення керівників митниці