Президент Болгарії розпустив парламент та призначив дострокові вибори – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Президент Болгарії розпустив Національні збори в четвер і призначив дострокові парламентські вибори на 2 квітня, сподіваючись врегулювати політичний глухий кут, а також гострі економічні проблеми. Про це УНН інформує з посиланням на AFP.

Подробиці

Президент Румен Радєв також призначив тимчасовий уряд перед достроковим голосуванням, який стане п’ятим у Болгарії за два роки.

Радєв повторно призначив Галаба Донєва, 55-річного незалежного політика, щоб він залишався на чолі тимчасового кабінету доти, доки наступний парламент не обере членів постійного уряду.

Цей крок було зроблено після того, як три найбільші політичні групи у Національних зборах не змогли досягти згоди для створення коаліційного уряду після останніх дострокових виборів, що відбулися у жовтні.

Правоцентристська партія ГЕРБ колишнього прем’єр-міністра Бойка Борисова отримала 67 місць, більше, ніж будь-яка інша партія, але значно менша за більшість у парламенті, що складається з 240 місць. Інші партії відмовилися від союзу з ГЕРБ через звинувачення у корупції та нездатності партії провести реформи, коли вона була при владі.

Ліберальна партія «Ми продовжуємо зміни» та соціалісти не знайшли достатньої підтримки, щоб очолити уряд.

Додамо

Болгарія є членом Європейського Союзу та НАТО. Очікується, що політична криза, що продовжується, загальмує плани країни приєднатися до зони євро наприкінці 2023 року і стати членом європейської паспортно-вільної зони, Шенгенської зони.

Аналітики вважають, що війна в Україні, інфляція та зростаючий розкол між проросійськими та проєвропейськими таборами можуть спонукати більше болгар голосувати за націоналістичні партії.

Previous post Куліба про танки Leopard від Польщі: “Ви допомогли нам знести цю стіну” – новини України, Політика
Next post Вона буде моєю дочкою. Їй було два місяці, коли ми її забрали з-під обстрілу / Бульвар Шоубіз