Новий прем’єр Чехії закликав “не обмежувати” допомогу Україні – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Новообраний прем’єр Чехії Петро Павло, колишній генерал НАТО, заявив, що не повинно бути жодних обмежень на військову допомогу Україні, закликавши союзників виявити більше мужності. УНН.

Подробиці

В інтерв’ю AFP 61-річний політик сказав, що Захід має надати Україні всі види зброї, крім ядерної.

“Щодо звичайних озброєнь, то я справді не бачу причин для будь-яких обмежень”, – сказав Павло.

“Україна не може боротися з таким сильним противником без бронетанкових технологій, безпілотних літальних апаратів, артилерії та ракет великої дальності, а можливо надзвукової авіації”, – додав він.

Павло сказав, що потрібно більше сміливості, оскільки “деякі країни займають дещо стриману позицію” щодо постачання сучасної зброї.

“Якщо ми дотримуємося єдиної точки зору, це дає нам найкращі шанси на успіх. Ми маємо діяти спільно з цих питань. Ми маємо надати Україні всі засоби, щоб допомогти їй витіснити російську армію”, – сказав він.

“Важливо показувати постійну підтримку Україні, наголошувати на все хорошому і бажанні продовжувати нашу ініціативу. Я думаю, це те, що Україна має почути”.

Павло також підтримав заявку України на вступ до ЄС та НАТО після закінчення війни.

“Якщо ми сприймаємо НАТО і ЄС як зону стабільності, співпраці, хороших відносин, то ми повинні дозволити приєднатися ще одній великій європейській країні. Вона не тільки заслуговує на приєднання, але й ми виграємо від цього, як і росія, коли вона зможе відновити нормальні відносини із Заходом”.

На його думку, членство України в НАТО є лише “питанням політичної волі”.

Прем’єр Чехії сказав, що війна має закінчитися відступом росії з України, мирними переговорами, відновленням України та розслідуванням військових злочинів.

“Ми повинні будемо очолити росію, не тільки продовжуючи підтримувати Україну, а й дуже суворо застосовуючи санкції проти росії, – сказав Павло. – Це єдиний спосіб змусити росію зрозуміти, що вона діяла всупереч нормам, і що в цивілізованому світі ХХІ століття навіть така велика країна, як Росія, не може ігнорувати стандарти світової спільноти”.

Додамо

Чеська Республіка надала Україні військову допомогу на суму 217 млн. доларів, повідомило AFP міністерство оборони.

Через день після виборів Павло поговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським, щоб запевнити його у підтримці Чехії. Він також повідомив, що навесні планує відвідати Україну зі своєю словацькою колегою Зузаною Чапутовою.

Previous post пояснення від YASNO — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Росія готує наступ на окремих напрямках, у Білорусі ударних угруповань немає – новини України, Політика