Німеччина запросила Швецію пускові установки, щоб посилити ППО IRIS-T для України – Spiegel – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Федеральний уряд Німеччини веде переговори зі шведським урядом щодо ліцензування експорту систем ППО. Йдеться про мобільні пускові установки системи IRIS-T, якими володіють шведські військові та які встановлюються на гусеничні машини шведського виробника Hägglunds. За інформацією Spiegel, федеральний міністр економіки Роберт Хабек говорив про постачання такої гусеничної машини зі своїм колегою Йоханом Форрселлом під час свого візиту до Стокгольма. УНН.

Подробиці

Пускова установка розширить зону дії системи IRIS-T-SLM, яку було доставлено в Україну в жовтні, і, таким чином, допоможе українським військам захистити велику територію від російських безпілотників та крилатих ракет. Бронемашина може розвивати швидкість до 70 кілометрів на годину.

Згідно з інформацією Spiegel, також можливо, що ракети, що використовуються в системі IRIS-T-SLM, також використовуватимуться на пускових шведських установках. Деякі з них є і у ВПС Німеччини, ракети використовують у винищувачах Eurofighter. У поєднанні зі шведською пусковою установкою вони могли б посилити ППО України.

Раніше Швеція відмовлялася від постачання пускових установок для системи IRIS-T-SLM.

IRIS-T-SLM було розроблено німецькою оборонною компанією Diehl. Після першого постачання такої системи в Україну, на додаток, вирушать ще три. Федеральний уряд уже схвалив це. За інформацією Spiegel із галузевих кіл, друга ЗРК практично повністю виготовлена.

Додамо

Керовані ракети IRIS-T можуть діяти на висоті до 30 км та на відстані від 25 до 40 км. За словами виробника, ракети підходять для кругового захисту на 360 градусів від літаків, гелікоптерів, безпілотників та інших ракет. Шведські пускові установки засновані на Bandvagn 206 шведської компанії Hägglunds, що належить британському оборонному підряднику BAE Systems.

Пускові установки мають меншу дальність дії, ніж системи IRIS-T, які зараз знаходяться в Україні.

Previous post Реформи, дорожня карта та формула миру – ОП оприлюднив підсумкову заяву саміту Україна-ЄС
Next post Без духу не буде перемоги — Політика — tsn.ua