Канада ввела санкції проти пропагандистів РФ, у списку Басків та Газманів – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Канада ввела нові санкції проти Росії у відповідь на військове вторгнення в Україну. УНН з посиланням на уряд Канади.

Подробиці

У п’ятницю, 3 лютого, Канада запровадила нові санкції проти Росії у відповідь на військове вторгнення до України. Під обмеженнями опинилися 38 фізичних та 16 юридичних осіб, причетних до поширення дезінформації та пропаганди.

За словами Міністерства закордонних справ Канади до списку санкцій потрапили:

  1. Державна медіакомпанія “Росія сьогодні”, яка об’єднує російськомовні інформаційні ресурси РІА Новини, ПРАЙМ, ІНОСМІ, СТРУМ, КІТ, Baltnews, Ukraina.ru, Social Navigator та Arctic.ru;
  2. United World International та Фонд боротьби з репресіями. Ці суб’єкти дезінформації тісно пов’язані із засновником та власником ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним.
  3. Співак Микола Басков, який відвідував російські війська на окупованих територіях України та виступав на провоєнному та прорежимному концерті на Червоній площі в Москві на підтримку незаконної анексії української території.

Крім цього, до списку санкцій потрапили Михайло Боярський, Марат Башаров, Діма Білан, Лариса Доліна, Михайло Галустян, Микола Расторгуєв, Олег Газманов, Поліна Гагаріна, Надія Бабкіна, Ірина Аллегрова, Максим Аверін, Дмитро Дюжев та багато інших.

Також глава МЗС Мелані Жолі наголосила, що Канада робить активні кроки у боротьбі з російською дезінформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін США ввів санкції проти високопосадовців іранського виробника безпілотників

Previous post пояснення від генерал-лейтенанта — tsn.ua
Next post військовий експерт розповів, що найбільше потрібно ЗСУ — tsn.ua