Ексголові Херсонської ОВА Лагуті оголосили підозру в привласненні авто

За скоєне йому загрожує позбавлення волі терміном до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Колишньому очільнику Херсонської обласної адміністрації, який обіймав цю посаду від жовтня 2021 до липня 2022 року, оголосили підозру за двома статтями.

Про це повідомили в СБУ.

Один з епізодів, який наразі розслідує українська спецслужба, стосується незаконного заволодіння майном. Зокрема, колишній посадовець привласнив автомобіль, який під час повномасштабного вторгнення йому надали в тимчасове безоплатне користування.

За матеріалами слідства, навесні 2022 року, в найгарячіший момент вторгнення росіян, чиновник сам звернувся до місцевої підприємиці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування для “службових цілей”.

Фото: Служба безпеки України

“З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб. Втім, у липні 2022 року посадовець скористався її відсутністю в Україні та вирішив приватизувати автомобіль через приватного нотаріуса”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, він отримав від нотаріуса довіреність, що дозволила йому розпоряджатися цим авто, зокрема він зміг би продати машину або передати в оренду на умовах на свій розсуд.

Далі посадовець “продав” цей автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а наступного дня той “перепродав” його знову своєму керівникові, зазначають у спецслужбі.

Наразі на транспортний засіб накладено арешт. Під час експертизи встановлено, що на “нотаріальній довіреності” поставлено підроблений підпис підприємиці.

Так, ексчиновнику оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 4 ст. 190 (шахрайство).

За скоєне йому загрожує позбавлення волі терміном до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Зазначимо, від жовтня 2021-го до липня 2022 року посаду очільника Херсонської області обіймав Геннадій Лагута. 9 липня 2022 року президент України Володимир Зеленський звільнив його з посади.

Нагадаємо, СБУ викрила посадовців Міноборони на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військових.

Читайте також:

Previous post що буде з організмом, якщо відмовитися від цього напою на один місяць — Здоров’я — tsn.ua
Next post Джонсон закликав США іще більше допомаати Україні — Укрaїнa — tsn.ua