Двоє друзів путіна отримали громадянство Фінляндії, обійшовши діючу процедуру – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Двоє друзів президента Росії Володимира Путіна, бізнесмени Геннадій Тимченко та Борис Ротенберг, отримали громадянство Фінляндії без перевірки спецслужб. УНН з посиланням на Demokraatti.

Подробиці

Друзі президента Росії Володимира Путіна, підприємці Геннадій Тимченко і Борис Ротенберг отримали громадянство Фінляндії в обхід чинної процедури. Їхні заяви не були схвалені контррозвідувальною поліцією безпеки.

За інформацією, Міграційна служба двічі не вимагала висновку про осіб у поліції. Але з Тимченком процес був організований так, що контррозвідка просто не встигла підключитися. Процес розгляду заявки був організований таким чином, що всі, хто міг на нього вплинути, перебували у відпустках, наголошують на особистих джерелах видання Demokraatti.

Ще 1998 року Ротенберг та Тимченко просили громадянство Фінляндії. Заявку Ротенберга схвалили орієнтовно в 2002 році, але бізнесменові довелося відмовитися від російського паспорта, щоб отримати фінський. Пізніше він його поновив.

Тимченко отримав паспорт 1999 року. Коли він подавав заяву, то був уже багатий і мав спільний бізнес із другом глави Міграційної служби. Тоді цю посаду обіймав Матті Саарелайнен. Контррозвідка розпочинала розслідування його ролі в отриманні Тимченка громадянства, але розслідування не вдалося закінчити через вихід чиновника на пенсію. Також, за інформацією, Тимченко був у зоні інтересу Поліції безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: Путін створює умови для ескалації у північно-східних районах України

Previous post Юрій Горбунов замилував новими ніжними фото з Катею Осадчою: Дякую тобі за ранки і ночі: фото
Next post Путін може знову атакувати Київ наземними військами