Таліби заарештували афганського професора, який підтримав освіту для жінок та дівчаток – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Професора університету в Афганістані, який відкрито критикує заборону талібів на освіту для жінок та дівчаток, заарештували у Кабулі. УНН з посиланням на BBC.

Подробиці

Професора Ісмаїла Машала було затримано у четвер, 2 лютого, під час роздачі безкоштовних книг.

Машал відомий тим, що знищив свої академічні записи у прямому ефірі на телебаченні на знак протесту проти заборони талібів на університетську та середню шкільну освіту для жінок та дівчаток.

37-річного професора Машала таліби звинуватили у «провокаційних діях». А саме в тому, що він нібито намагався завдати шкоди уряду талібів, запрошуючи журналістів юрмитись на головній дорозі та створюючи хаос. Про це написав у своєму Twitter Абдул Хак Хаммад, міністр освіти Талібану.

Очевидці повідомили, що сили безпеки талібів били професори під час арешту. Однак Абдул Хак Хаммад сказав, що під час утримання під вартою з професором зверталися добре.

Доповнення

Колишній журналіст і професор Машал керував приватним університетом у Кабулі, в якому 450 студенток вивчали журналістику, інженерну справу, економіку та комп’ютерні науки — усі ці курси, за словами міністра освіти Талібану, не повинні викладатися жінкам, оскільки вони суперечать ісламу та афганській культурі.

Коли у грудні таліби оголосили, що студенткам університетів більше не дозволять навчатися до особливого розпорядження, професор Машал повністю закрив свою школу, заявивши, що «освіта пропонується або всім, або нікому».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терорист-смертник, який убив понад 80 поліцейських у пакистанській мечеті, був у поліцейській формі

Previous post кого з тих, хто співпрацював з окупантами – покарають, а кого ні
Next post Нагородженому Путіним пропагандисту Семену Пєгову оголошено про підозру