Дослідники виміряли політичну поляризацію в Європі через сторінки партій у Facebook – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Вчені з Мадридського університету імені Карлоса III (UC3M) розробили нову методологію для аналізу політичної поляризації через повідомлення європейських партій у Facebook. Про це УНН повідомляє із посиланням на Phys.org.

Подробиці

У цій роботі, нещодавно опублікованій в EPJ Data Science, дослідники проаналізували ідеологію та поляризацію 27 держав-членів Європейського Союзу та Сполученого Королівства, використовуючи повідомлення на сторінках політичних партій у Facebook.

«Використовуючи опубліковані повідомлення, можна проаналізувати, на якому боці політичного спектру знаходиться кожна європейська країна, наприклад, дізнатися, чи вона є лівішою чи правішою. Також можна побачити, наскільки політично розділена чи поляризована кожна країна», — пояснює один із авторів цієї роботи Франсіско Каравака, дослідник інженерного відділу телематики UC3M.

У дослідженні зібрано набір даних за три роки (з 2019 до 2021 року) з інформацією зі сторінок Facebook 234 політичних партій.

Автори використали вибори до Європейського парламенту 2019 року та 18 інших виборчих процесів для створення та перевірки своїх моделей.

Вчені також створили веб-сайт, який відкрито відображає ці результати, де можна проводити порівняння по країнах у різний час.

Всю інформацію можна знайти на безкоштовному веб-порталі під назвою EU Political Barometer. Дані доступні на 1 січня 2019 року дозволяють порівнювати різні європейські країни, а також корисні для вивчення ступеня поляризації.

Previous post У канцелярії Дуди підтвердили. що Байден незабаром має намір відвідати Польщу
Next post Вчені розкрили моторошний секрет шотландських мумій — Наука та IT — tsn.ua