Google після прориву Microsoft інвестує 300 млн дол. у стартап зі штучного інтелекту – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Технологічний гігант Google інвестував близько 300 мільйонів доларів у стартап зі штучного інтелекту Anthropic, з нового покоління компаній, які намагаються зайняти місце в області “генеративного ІІ”, що швидко розвивається, повідомляє Financial Times, пише УНН.

Подробиці

В обмін на гроші Google отримує 10% акцій компанії, а Anthropic зобов’язана купити у пошукового гіганта ресурси хмарних обчислень, повідомляє FT.

Ці інвестиції перекликаються з інвестиціями в 1 мільярд доларів за обчислення, які Microsoft зробила OpenAI три роки тому.

Угода з Microsoft поставила OpenAI на створення серії революційних систем штучного інтелекту, кульмінацією яких став запуск наприкінці минулого року ChatGPT, чат-бота, який може спілкуватися з користувачами за допомогою тексту. Софтверний гігант продовжив минулого місяця те, що він описав як другу багаторічну, багатомільярдну інвестицію в компанію.

І OpenAI, і Anthropic прагнуть розробити генеративний ІІ, складні комп’ютерні програми, які можуть писати сценарії та створювати витвори мистецтва за лічені секунди.

Anthropic була заснована співробітниками OpenAI, незадоволеними траєкторією розвитку компанії. Примітно, що Anthropic також розробляє свій чат-бот загального призначення: потенційного конкурента ChatGPT під назвою Claude.

Інвестиції Microsoft і Google описуються як те, що перетворилося на гонку озброєнь ІІ.

І що Google прагне надолужити після того, як Microsoft здобула лідерство на ринку ІІ завдяки своїй роботі з OpenAI. Google також співпрацює з іншими стартапами, такими як Cohere і C3, щоб спробувати забезпечити собі велику точку опори в області ІІ.

Previous post Вчені розкрили моторошний секрет шотландських мумій — Наука та IT — tsn.ua
Next post “Це все штучна атака”: експерти та військові про скандали навколо Міноборони – новини на УНН