Латвія збудувала вже 36 км паркану на кордоні з Білоруссю

Було вирубано дерева на ділянці довжиною близько 82 км із передбачених у рамках першої черги 85,8 км. Загалом у цей час будівельні роботи ведуться на 75 км із 82 км кордону, очищеного від дерев.

Як раніше повідомив голова правління VNĪ Ренарc Гришкевичc, у міру збільшення площі вирубки та завершення інфраструктурних робіт будівництво огорожі прискориться вп’ятеро – до 1 км на день.

Проект передбачає будівництво паркану на кордоні завдовжки 173 км. Перша ділянка протяжністю 85,8 км, як очікується, буде завершена до весни цього року, а друга протяжністю 63,9 км – до весни 2024 року. Паралельно з реалізацією перших двох черг будівництва розробляється технічна специфікація для третьої черги.

контекст:

Про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю Латвія заявила у вересні 2021 року. Причиною цього став потік нелегальних мігрантів із РБ. Побудувати паркан також вирішила влада Литви та Польщі.

У Литві вважають, що Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, навмисне послабив контроль над кордоном зі свого боку. У Міноборони Литви заявляли, що Білорусь інструктує нелегалів на кордоні.

Президенти Литви, Латвії, Естонії та Польщі Гітанас Науседа, Егілс Левітс, Керсті Кальюлайд та Анджей Дуда під час зустрічі у Києві 23 серпня 2021 року випустили спільну декларацію. У заяві міграційну кризу на кордоні з Білоруссю вони назвали “політично керованою гібридною операцією, яка здійснюється режимом Лукашенка”, в якій “експлуатують беззахисних громадян третіх країн”. Її мета – “відволікти увагу від порушень прав людини і громадянина з боку режиму”.

Previous post У Британії хочуть оголосити ПВК Вагнера терористичною організацією – The Telegraph – новини України, Політика
Next post Піонтковський заявив, що Росія може втратити Далекий Схід та Сибір — Світ — tsn.ua