Євросоюз застеріг Грузію від поновлення авіасполучення з Росією – новини України, Світ

Європейський Союз застеріг Грузію від поновлення авіасполучення з Росією. Про це йдеться у коментарі прес-служби служби зовнішніх зв’язків Єврокомісії Пітер Стано виданню Netgazeti.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Через незаконну агресію Росії проти України Євросоюз ввів санкції щодо російської авіації… Євросоюз закликає Грузію приєднатися до санкцій, введених Євросоюзом та іншими країнами проти Росії в авіаційній сфері, і зберігати пильність щодо будь-яких можливих спроб обійти санкції”, – йдеться у листі Стано.

Він нагадав, що санкційний режим Євросоюзу припускає можливість запровадження вторинних санкцій проти тих, хто бере участь чи підтримує схеми щодо обходу санкцій ЄС проти Росії.

Крім цього, представник Євросоюзу попередив, що через чинні санкції Росії складно оновлювати парк літаків, тому їх експлуатація стає небезпечною.

Державний департамент США також заявив, що заявив, що відновлення польотів між Грузією та Росією загрожуватиме санкціям проти компаній, які обслуговуватимуть російські літаки в аеропортах Грузії.

“Вся західна спільнота дистанціювалася від цього жорстокого режиму – зараз не час активізувати взаємодію з Росією”, – заявив Держдеп у нещодавньому коментарі “Голосу Америки”.

  • Українське МЗС нещодавно назвало реверанси між Грузією та Росією “політичною підлістю”.
  • Ця заява прозвучала після того, як голова правлячої партії “Грузинська мрія” Іраклій Кобахідзе заявив у телеефірі про важливість поновлення прямого авіасполучення між Росією та Грузією

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post в Києві знайшли загадкові підземні ходи — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post 17-річна донька Олі Полякової полизала тістечко у вигляді статевого чоловічого органу: фото