Британський МЗС: Сила на полі бою – найшвидший шлях до миру в Україні – новини на УНН

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Допомогти озброїти Україну, щоб вона могла захистити себе від Росії — це найшвидший шлях до досягнення миру, заявив міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі у статті, опублікованій у неділю. УНН.

Подробиці

Про це Клеверлі написав у Times of Malta перед візитом у вівторок на середземноморський острів, який на початку лютого очолив Раду Безпеки ООН.

“Як і всі авторитарні правителі, путін реагує лише на силу своїх супротивників”, – написав міністр.

Він додав, що радий тому, що Німеччина та США приєдналися до Великобританії та погодилися направити танки в Україну.

“Надання українцям інструментів, необхідних їм для завершення роботи, – це найшвидший і навіть єдиний шлях до миру”.

Очікується, що війна в Україні домінуватиме у переговорах між Великою Британією та Мальтою. Острів прагне допомогти Україні, застосовуючи санкції ЄС та надаючи гуманітарну допомогу, включаючи ліки та електрогенератори. У лікарнях Мальти також проходить лікування невелика кількість українських військових.

Інші теми, які, ймовірно, будуть підняті під час візиту Клеверлі, включають відносини Великобританії з ЄС, відносини з країнами Північної Африки, особливо з Лівією та міграцію.

Великобританія та Мальта, колишня британська колонія, традиційно підтримують тісні зв’язки, при цьому британці допомагають Мальті у таких галузях, як підготовка офіцерів, надання спеціалізованої охорони здоров’я та освіти. Великобританія є найбільшим джерелом туризму на Мальті та одним із її основних торгових партнерів.

Previous post Чоловік та п’ятимісячне немовля провалилися під лід на Дніпрі
Next post Буданов очолить Міноборони, а Малюк стане головою СБУ