Є 24 звернення щодо відсутності зв’язку з українцями

“Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв під особистий контроль питання надання допомоги українцям на тлі землетрусу в Туреччині. У посольстві України створено оперативний штаб. Залучено також можливості генерального консульства у Стамбулі та консульства в Анталії”, – написав дипломат.

Він зазначив, що українські дипломати взаємодіють із турецькими рятувальними службами, які проводять пошуково-рятувальні роботи.

“Зараз маємо 24 звернення щодо відсутності зв’язку з громадянами України, які проживають у зоні стихійного лиха. Усю інформацію оперативно передано турецькій стороні. Місця перебування наших громадян з’ясовуються”, – пояснив Ніколенко.

Спікер МЗС наголосив, що інформація про українців, які загинули внаслідок землетрусу, поки не надходила.

Ніколенко нагадав про гарячі лінії на базі посольства (+90-539-550-98-98 та +90-312-442-15-93) та міністерства (+380 44 238 15 88).



контекст:

Землетрус магнітудою 7,8 сталося в ніч з 5-го на 6 лютого на південному сході Туреччини та на північному заході Сирії. Відомо, що підземних поштовхів було кілька.

За останніми даними, у Туреччині кількість загиблих перевищила 1 тис. осіб, понад 5 тис. отримали поранення. У Сирії, згідно даними незалежної Сирійської обсерваторії прав людини, внаслідок землетрусу загинуло близько 400 осіб, понад 1 тис. постраждали.

Країни ЄС та НАТО запропонували Туреччині та Сирії допомогу. Рятувальні групи з Нідерландів та Румунії вже вирушили до Туреччини.

Співчуття Туреччини та її президенту Ердогану висловив також президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що Україна готова надати потрібну допомогу для подолання наслідків катастрофи.

Previous post що каже екскерівник зовнішньої розвідки — tsn.ua
Next post Вступ-2023: Рада підтримала можливість мультитесту як альтернативи ЗНО і цього року – новини на УНН