Мера міста на Хмельниччині відпустили під домашній арешт після смертельної ДТП і втечі з місця пригоди

Чоловік, якого збив мер, помер, навіть не отримавши допомоги від свого кривдника.

Мера міста на Хмельниччині підозрюють у тому, що він наїхав на пішохода і залишив його без допомоги. Тіло 51-річного чоловіка виявили на дорозі неподалік села Новоселиця, а поруч були уламки від автівки. Водія поліцейські знайшли вже невдовзі за камерами спостереження, йдеться в ТСН.

“Знаю його з такого, з дитини, мені його дуже шкода. Найшли його на дорозі забитим”, – розповідає пані Любов про 51-річного односельця Віктора, якого поховали напередодні.

Сталося все неподалік села Новоселиця. На місці знайшли велосипед загиблого й уламки автівки. Однак ні її, ні водія вже не було. Авто копи знайшли вже невдовзі за камерами спостереження і затримали підозрюваного – міського голову міста Полонне Франца Скримського. “Санкція цієї статті не передбачає можливості запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – кажуть у прокуратурі.

Тому слідчі попросили суд взяти чоловіка під домашній арешт. І оголосили підозру за залишення потерпілог в небезпеці. “Підозрюваний, керуючи автомобілем, наїхав на велосипедиста. Від тяжких тілесних ушкоджень потерпілий загинув. Підозрюваний не надав потерпілому жодної допомоги, а залишив його в безпорадному стані”, – оприлюднили в суді інформацію з матеріалів провадження.

Франца Скримського в тутешніх краях знають не лише як міського голову, а і, як кажуть у селі, совісного фермера, тож коли дізналися, що його підозрюють у смертельному наїзді – були приголомшені.

Сам Скримський у суді сидів мовчки. Врешті його таки відпускають додому під нічний домашній арешт.

Родичі загиблого Віктора кажуть, що покладаються на слідство. “В нас біда, горе, ми просто хочемо в сім’ї це все пережити. Там слідство йде, я ні на кого не впливаю”, – каже сестра загиблого.

Попереду ще низка експертиз, де мають з’ясувати, що робив на дорозі Віктор і як їхав підозрюваний. “Найосновніша експертиза – це є автотехнічна експертиза, обставини механізму ДТП. Там ставляться запитання, як мав діяти водій, як мав діяти пішохід, що стало причиною ДТП”, – додають у прокуратурі.

Міському голові загрожує 2 роки за ґратами за залишення людини в небезпеці. А от в іншому провадженні – смертельному наїзді – термін може бути значно більшим. За контроль справи взявся Офіс генпрокурора.

Читайте також:

Ворожий наступ на Лиманському напрямку: експерт розповів, чого окупанти добиваються і яка там ситуація

Повторний наступ Росії: чого очікувати на Донбасі та де активізуються росіяни

“Лендліз” від окупантів: експерт пояснив, як до ЗСУ потрапляє рідкісна техніка з Росії та що це означає

Previous post ситуація у Бахмуті та боєприпаси для артилерії — tsn.ua
Next post Швейцарія наближається до скасування заборони на реекспорт зброї в Україну – Reuter – новини України, Політика