У Сирії ті, хто вижив після землетрусу, сплять на вулиці на морозі – очевидці – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. За словами очевидців, умови на північному заході Сирії після руйнівного землетрусу у понеділок є «жахливими». Внаслідок землетрусу «цілі сім’ї загинули», а ті, що «вижили сплять на вулицях на морозі», повідомили вони CNN. УНН.

Подробиці

Доктор Мостафа Едо, регіональний директор американської неурядової організації MedGlobal, який прожив в Ідлібі останні три роки, провів понеділок, роздаючи допомогу лікарням у північно-західному регіоні Сирії.

Він сказав, що особливо жахливим цей землетрус зробив те, як довго він тривав.

«У будинку, де я живу в Ідлібі, живе мій сусід зі своїми батьками, обидва інваліди. Він не міг покинути будинок під час землетрусу, тому що мав залишатися поряд з ними, бо вони не могли покинути будинок. Їм довелося залишатися на місці протягом кількох годин, які були просто жахливими, оскільки стався землетрус та повторні поштовхи», – сказав Едо.

Він додав: «Один із моїх колег, з яким я працював понад п’ять років, був убитий близько двох років тому в результаті російських авіаударів. Сьогодні я дізнався, що вся його сім’я, його дружина та діти померли сьогодні, коли їхній будинок звалився».

Едо повідомив, що багато лікарень у цьому районі не готові до таких надзвичайних ситуацій, і що його команда розподіляла матеріали до лікарень, які приймають найбільшу кількість пацієнтів. Як і раніше, існує високий попит на такі матеріали, як ортопедичні пластини, що використовуються для лікування переломів, але він і його команда не змогли знайти достатньо, щоб задовольнити цей попит.

«Лікарні нині починають страждати від перебоїв з електрикою. Багато лікарень, які багато років покладалися на постачання електроенергії з Туреччини, тепер повинні почати залежати від генераторів, для яких потрібне дизельне паливо».

Едо відвідав у понеділок Гарем, Даркуш, Кафр Тахарім і Таль Мілех, які були «особливо важкими», тому що парамедики не можуть використовувати важку техніку для надання допомоги в рятувальних операціях «через побоювання, що люди ще живі під уламками, що повністю обрушилися. будівель».

Халіл Ашаві, фотожурналіст, повідомив, що за 10 років висвітлення війни у ​​Сирії він не був свідком таких катастрофічних сцен, як ті, які він бачив у понеділок.

“Це катастрофа. Парамедики та пожежники намагаються допомогти, але, на жаль, у них надто багато справ. Вони не можуть упоратися з усім цим, – сказав Ашаві. — Цілі родини було вбито. Сім-вісім людей із однієї родини зникли. Саме такі ситуації я бачу та чую сьогодні».

«Зараз морози, і зараз так багато людей сплять на вулицях, бо їм нема куди йти», — додав Ашаві.

Родина Ашаві живе у Туреччині. Його мама та тато, які мешкають в Антак’ї, зникли з ранку понеділка.

Додамо.

Понад 2700 людей загинули і тисячі зазнали поранень внаслідок сильного землетрусу магнітудою 7,8, який стався в Туреччині та Сирії вранці в понеділок. Офіційні особи продовжують оновлювати кількість загиблих, оскільки рятувальні роботи продовжуються.

Previous post “Я – особистий в’язень Путіна”. Саакашвілі написав листа українцям
Next post NYT – про позицію США і плани Путіна — Політика — tsn.ua