Кадиров заявив, що після України Росія може піти на Польщу і “допомогти з референдумом”

Кадиров прокоментував заяву голови Бюро міжнародної політики в канцелярії польського президента Марчін Пшидача про те, що Польща чекає на “подальшу підтримку східного флангу НАТО, а також Польщі в плані американської військової присутності та наявності техніки”. Таку заяву чиновник зробив перед можливим візитом президента США Джо Байдена до Польщі, повідомляє Polsatnews.pl.

Кадиров із цього зробив висновок, що Польща нібито виснажила свої військові ресурси і тепер побоюється подальшого просування РФ, оскільки вона “наступна на карті” після України.

“Я не раз заявляв, що боротьба із сатанізмом має продовжуватися по всій Європі і в першу чергу на території Польщі. Тож поляки вчасно схаменулися”, – заявив він.

Кадиров заявив, що Росія “може надати організаційну допомогу” у проведенні незаконного “референдуму” у Сілезії про “незалежний статус”.



контекст:

Кадиров є прихильником політики президента РФ Володимира Путіна, зокрема розв’язаної Росією агресивної війни в Україні. Глава Чечні неодноразово робив заяви на підтримку вторгнення РФ, повідомляв про взяття окупантами тих чи інших українських населених пунктів, публічно звертався до керівництва України з пропозиціями щодо капітуляції.

Сілезія – це історична область у Європі приблизно близько 40 тис. км². Більшість Сілезії входить до складу сучасної Польщі, менші знаходяться в сучасних Чехії та Німеччині.

Previous post Ердоган оголосив надзвичайний стан у зоні землетрусу в Туреччині
Next post “Неприпустимо та безвідповідально”. Пекін обурений, що ВПС США збили їхній висотний аеростат – новини України, Світ