Переговори – це ще один виток нестабільності. Ми навіть не уявляємо, скільки ще гарячих точок виникне у світі

“Є високий рівень глобальної нестабільності. У рамках цієї глобальної нестабільності, в принципі, вкрай важливо, щоб Україна отримувала максимум зброї, щоб Україна отримувала максимум підтримки і в найкоротші терміни відвоювала власну територію, завершила цю війну і вже розпочала переговори з Росією про репарації , про Міжнародний кримінальний суд, про кримінальну відповідальність, про конфіскацію її активів та про те, як відновити міжнародний порядок”, – сказав Яценюк.

За його словами, тривала війна в Україні вигідна Росії та антизахідним силам.

“Чим довше триватиме війна Росії проти України, тим більше конфліктів у світі може виникати. І тут вкрай важливо цій тезі не дати подвійного трактування. Це не означає, що о, давайте сядемо за стіл переговорів. Це означає: давайте сядемо за штурвали танків”. Leopard, за далекобійну артилерію, щоб Україна переможно завершила війну та відновила світовий порядок. І тоді це стабілізує світ”, – наголосив Яценюк.

Він переконаний, що затягування війни може призвести до появи великої кількості гарячих точок у всьому світі.

“Я ніколи не повірю, що [президент Украины Владимир] Зеленський піде на якісь умовні переговори, це буде програш України, західного світу і це буде ще один виток нестабільності. Тоді Китай вирушить на Тайвань. Тоді ми навіть не усвідомлюємо, що відбуватиметься на Близькому Сході і скільки ще гарячих точок виникне у світі. Тому, чим швидше Україна переможе у цій війні, тим швидше світ повернеться до нового глобального ладу, який треба все одно створювати”, – заявив Яценюк.

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

2022 року, через місяці після повномасштабного вторгнення, Путін вимагав від України припинити вогонь і негайно сісти за стіл переговорів, виключивши, що повернення Україні її територій буде на порядку денному.

У відповідь Зеленський заявив, що в Україні “готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом” у Москві. 10 листопада Зеленський сказав, що не виключає переговорів із РФ про закінчення війни. Він наголосив, що, “крім ультиматумів, нічого не чув від чинного президента РФ”, але “не зачинив двері”.

25 грудня Путін вкотре заявив, що Росія готова до переговорів, поклавши вину і за відмову від переговорів, і за розв’язання війни на Україну та Захід. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк порадив йому “повернутись до реальності”.

1 лютого 2023 року спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Росія “готова до переговорів” щодо припинення війни “без попередніх умов”.

6 лютого секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що в РФ “умовляють” про переговори з Україною. При цьому він наголосив, що умови України “досить прості”: Росія має залишити всі українські території.

Previous post Google запускає власний чат-бот на основі штучного інтелекту – конкурента ChatGPT – новини на УНН
Next post ГУР заявляє, що «Газпром» створює власну ПВК. Росія каже про «охоронну організацію»