Вісім українців попросили про евакуацію з регіону в Туреччині, де стався землетрус – посол

Про це 7 лютого в ефірі національного телемарафону, який транслювався на YouTube каналу “Рада”, розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

“До нас звернулися чотири особи, які потребують житла, та вісім осіб, які хочуть евакуюватися з регіону Газіантеп. Зараз ми працюємо над тим, щоб відправити туди консула та організувати транспорт для їхньої евакуації у найкоротші терміни”, – повідомив дипломат.

У МЗС заявляли, що внаслідок землетрусу в Туреччині, ймовірно, загинули двоє громадян України, ще не менш як чотири постраждали.

За словами речника МЗС Олега Ніколенка, дипломати вже розшукали 38 громадян України, а також “взаємодіють з турецькими рятувальними службами для пошуку інших 19 українців, які не виходять на зв’язок”.

“МЗС готується відправити українських консулів до міста Газіантеп. Дипломати посольства зможуть прибути в зону стихійного лиха, як тільки дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності”. По дорозі назад посольство планує вивезти своїм автотранспортом українців, які виявять бажання переїхати в інші регіони Туреччини”, – підкреслив Ніколенко.

контекст:

6 лютого вночі на південному сході Туреччини та на північному заході Сирії стався землетрус.

Його епіцентр перебував у турецькій провінції Кахраманмараш, магнітуда становила 7,7. Поштовхи також відчувалися у сусідніх країнах – Лівані, Ізраїлі, на Кіпрі, Румунії, Грузії та інших. Вдень 6 лютого стався ще один землетрус магнітудою 7,6. Загалом, за даними турецького агентства з надзвичайних ситуацій, було 183 підземні поштовхи.

За останніми даними, кількість жертв у Туреччині та Сирії перевищила 5 тис. людей, десятки тисяч людей отримали поранення.

У посольстві України у Туреччині створено оперативний штаб для допомоги українцям, які могли постраждати у стихійному лиху.

Previous post «Схеми» встановили військових та кураторів з ФСБ, відповідальних за катування в Балаклії
Next post У євробюрократів складається враження, що в Україні навіть під час війни крадуть буквально всюди.