Чи можуть тварини передбачити землетруси: цікаві факти – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Питання про те, чи можуть тварини передбачати землетруси, хвилювало людей протягом століть розповідями про дивну поведінку різних істот, від щурів до птахів, що підживлювало ідею про те, що вони можуть мати шосте почуття на сейсмічну активність. Про це УНН пише з посиланням на Al Arabiya.

Подробиці

Були теорії, які стверджують, що ненормальна поведінка тварин зазвичай може означати землетрус, що насувається, що допомагає людям передбачати їх заздалегідь.

Ця тема довгий час була предметом захоплення та спекуляцій. Хоча немає жодних конкретних наукових доказів, що підтверджують ідею про те, що тварини можуть передбачати землетруси, за минулі роки було багато повідомлень та свідчень очевидців, які говорять про інше.

Наприклад, у Стародавній Греції було зареєстровано, що безліч тварин, у тому числі щури, ласки, змії та багатоніжки, таємниче залишали будинки за кілька днів до сильного землетрусу в регіоні. У 373 році до н. були повідомлення про незвичайну поведінку риб та птахів перед землетрусами, а також про кішок та собак.

Останнім прикладом є відео, яке з того часу стало вірусним, на якому собака виє за кілька хвилин до того, як у понеділок у Туреччині стався землетрус, і люди стверджують, що тварина намагалася попередити оточуючих.

Ці випадки викликали інтерес у дослідників, які використовують передові технології вивчення поведінки тварин.

Previous post заступник командира батальйону “Свобода” – про ситуацію у місті — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Новий міністр оборони Німеччини відвідав Київ, де зустрівся із Зеленським