Сирійський режим просить США та ЄС зняти санкції – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Уряд Сирії посилив заклики до скасування економічних санкцій США та ЄС після землетрусу у понеділок. УНН з посиланням на CNN.

Подробиці

У середу міністр закордонних справ сирійського уряду Фейсал Мекдад закликав Європу направити допомогу, заявивши, що санкції не слід використовувати “як привод”.

“Надсилання допомоги з Європи не вимагає бюрократичного процесу. Міжнародне право свідчить, що гуманітарна допомога не підлягає санкціям, тому це не виправдання”, — сказав Мекдад ліванському виданню Al Mayadeen.

На питання, чи дозволить режим допомогу на території, яку контролюють повстанці, сирійський уряд відповів, що міжнародна допомога розподілятиметься лише сирійським урядом.

“Сирійська держава готова дозволити надходження допомоги до всіх регіонів за умови, що вона не дійде до терористичних озброєних груп”, – додав Мекдад.

Санкції проти Сирії з боку США та Європейського Союзу не дозволяють термінової допомоги дійти до нужденних після руйнівного землетрусу, заявив у вівторок представник країни в ООН.

“Багато літаків, вантажних літаків, відмовляються приземлятися в сирійських аеропортах через американські та європейські санкції”, – заявив у Нью-Йорку постійний представник Сирії при ООН Бассам Саббах.

“Тому навіть ті країни, які хочуть відправити гуманітарну допомогу…, вони не можуть використовувати авіавантаж через санкції”.

Басам додав, що пошуково-рятувальним роботам заважає відсутність допомоги, заявивши: “Звичайно, брак обладнання, відсутність можливостей в уряду, через ситуацію та через санкції”.

Він закликав усі країни-члени ООН допомогти: “Уся Сирія потребує цієї допомоги, тому що б ми не отримали, це буде для всіх сирійців”.

Доповнення

За даними державного інформаційного агентства SANA, більшість постраждалих внаслідок землетрусу в Сирії на північному заході країни, переважно у містах Алеппо, Хама, Латакія та Тартус.

Цей регіон уже намагався відновити життєво важливу інфраструктуру, сильно пошкоджену безперервними повітряними бомбардуваннями під час громадянської війни, яка за оцінками ООН забрала життя 300 000 людей з 2011 року.

За даними ЮНІСЕФ, половина 4,6-мільйонного населення північно-західної Сирії була змушена залишити свої будинки через конфлікт, при цьому 1,7 мільйона людей живуть у наметах та таборах біженців у регіоні.

Previous post У Києві демонтували пам’ятник радянському льотчику Чкалову – КМДА
Next post Німеччина надала Україні зенітні установки Gepard та боєприпаси до них