Двоє сенаторів запросили Цукерберга інформацію про доступ російських розробників до даних Facebook

У ньому йдеться про події 2018 року. Тоді The New York Times повідомила, що Cambridge Analytica у 2016 році зібрала особисті дані 50 млн користувачів Facebook. Головний технічний директор Facebook Майк Шрепфер стверджував, що доступними стали дані 87 млн ​​людей.

Посилаючись на внутрішній документ, який опинився у розпорядженні сенаторів, вони повідомили, що доступ до даних отримали 92 тис. розробників з Китаю та 42 тис. розробників з Росії. Крім того, ця інформація могла стати доступною для розробників програмного забезпечення з інших країн “підвищеного ризику”, зокрема Ірану та Північної Кореї, йдеться в документі.

У зв’язку з цим сенатори попросили Цукерберга відповісти на кілька питань, зокрема такі:

  • Які додаткові перевірки були проведені щодо цих розробників?
  • Коли було завершено ці додаткові перевірки і які були основні висновки?
  • Який відсоток розробників, які перебувають у КНР та Росії, Facebook може ідентифікувати?
  • Про що комунікували Facebook та ці розробники?
  • Які критерії використовує Facebook для оцінки “ризику”, пов’язаного з операцією?
контекст:

Cambridge Analytica у 2016 році зібрала особисті дані 50 млн користувачів Facebook. Компанія користувачів соцмережі, показуючи їм релевантну рекламу. Після скандалу Цукерберг пообіцяв, що роботу соцмережі вдосконалять для кращого захисту облікових записів користувачів.

24 липня Федеральна торгова комісія (ФТК) США оштрафувала Facebook на $5 млрд. Це майже в 20 разів більше, ніж найбільший штраф, колись накладений у світі у зв’язку з зазіханням на недоторканність приватного життя або безпеку даних, а також одне з найбільших покарань, коли-небудь призначених урядом США за будь-яке порушення.

Previous post військовий експерт не виключає відступ із Бахмута — tsn.ua
Next post Херсон під обстрілом. У місті та передмістях загинули двоє людей, поранено четверо – відео – новини України, Політика