Сербія та Угорщина встановили стратегічну співпрацю в енергетичному секторі – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Сербія та Угорщина встановили стратегічне співробітництво у галузі енергетики. Цей крок був зроблений після візиту міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто до Белграда, де він зустрівся з міністром гірничодобувної промисловості та енергетики Сербії Дубравкою Джедовичем. Про це УНН пише з посиланням на Serbian Monitor.

Цитата

“Мета полягає в тому, щоб диверсифікувати джерела енергопостачання, і необхідно збільшити потік газу з Азербайджану у співпраці з Угорщиною”, – сказала Джедович.

Подробиці

Сійярто сказав, що Угорщині та Сербії вдалося подолати енергетичну кризу, спричинену війною в Україні, завдяки стратегічній співпраці.

“Щоб подвоїти імпорт газу з Азербайджану, необхідно побудувати нові інтерконектори та розширити існуючі”, – сказав Сійярто, додавши, що Угорщина відкрита для подальших переговорів щодо імпорту газу з Азербайджану через Сербію.

Додамо

У січні Азербайджан та Угорщина підписали спільну декларацію про розширення стратегічного партнерства, на порядку денному стоїть енергетика.

Угорщина також раніше заявляла, що не підтримає жодних санкцій Євросоюзу, які обмежують угорсько-російську ядерну співпрацю.

Тим часом Сербія працює над новими нафтосховищами та планує побудувати новий нафтопровід до Угорщини, щоб упоратися з глобальною енергетичною кризою.

На початку жовтня президент Олександр Вучич заявив, що Сербія має склади, наповнені приблизно 380 мільйонами кубометрів газу в Угорщині.

Новий трубопровід до Угорщини буде завдовжки 128 кілометрів і може коштувати до 100 мільйонів євро.

В даний час у Сербії найнижчі ціни на електроенергію в регіоні, і угода може зберегти тарифи на стабільному рівні та запобігти зростанню цін.

Previous post хитрість, про яку варто знати — Їжа — tsn.ua
Next post Візит Зеленського до Великої Британії 8 лютого