Французький енергетичний гігант TotalEnergies оприлюднив рекордний прибуток у 20,5 млрд доларів – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Французька TotalEnergies заявила в середу, що високі ціни на нафту і газ збільшили її чистий прибуток до рекордних 20,5 млрд доларів у 2022 році, і оголосила про більш високі дивідендні виплати акціонерам, інформує AFP. УНН.

Подробиці

28-відсотковий приріст був би набагато вищим, якби не витрати у розмірі майже 15 мільярдів доларів, пов’язані з відходом компанії з російського ринку, а скоригований прибуток без урахування таких виняткових статей збільшився до 36,2 мільярда доларів.

Однак зростання цін на нафту та природний газ після вторгнення росії в Україну та західних санкцій стало серйозним стимулом для TotalEnergies, як і для її конкурентів.

Сильна присутність TotalEnergies на ринку зрідженого природного газу також допомогла європейським країнам, які шукали постачання з більш віддалених регіонів після того, як Росія припинила постачання трубопроводу.

“Компанія повністю скористалася своїм глобальним портфелем ЗПГ”, – заявив виконавчий директор Патрік Пуян.

TotalEnergies повідомила про 22-відсоткове зростання продажів ЗПГ за останні три місяці минулого року, порівняно з тим же періодом 2021 року, до 3,3 млрд. доларів на чистій основі.

Компанія збільшила остаточну виплату дивідендів за 2022 рік та заявила, що цього року вона може ще більше збільшити прибутковість для акціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французького енергетичного гіганта підозрюють у постачанні палива для російських бомбардувальників

Previous post керівниці міносвіти ДНР оголосили підозру — Укрaїнa — tsn.ua
Next post куди телефонувати за потреби — Укрaїнa — tsn.ua