Twitter припинив роботу в Туреччині через зростання критики щодо реагування на землетрус – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Twitter став недоступним для основних турецьких операторів мобільного зв’язку у середу. В Інтернеті посилилася критика реакції уряду на смертоносний землетрус цього тижня. УНН.

Подробиці

Журналісти AFP не змогли отримати доступ до соціальної мережі по всій Туреччині. Сервіс, як і раніше, працює з використанням VPN-сервісів.

Моніторинг соціальних мереж netblocks.org показав, що Twitter став обмеженим, а потім повністю заблокованим у всіх основних операторів мобільного зв’язку.

“Міра фільтрації, ймовірно, вплине на зусилля спільноти щодо порятунку людей після серії смертоносних землетрусів у понеділок”, – попередив netblocks.com.

“Туреччина має велику історію обмежень соціальних мереж під час національних надзвичайних ситуацій та інцидентів, пов’язаних із безпекою”, – додав спостерігач.

Турецькі соціальні мережі заповнені повідомленнями людей, які скаржаться на відсутність пошуково-рятувальних робіт у їхніх провінціях.

Лідери турецької опозиції та знаменитості попередили, що відсутність Twitter може перешкодити рятувальним роботам та роботі з надання гуманітарної допомоги.

“Давайте негайно припинимо це неподобство”, – заявив лідер головної світської опозиційної партії НРП Кемаль Кілічдароглу. “Ми знаємо все, що вони намагаються приховати”.

Глава націоналістичної опозиційної партії Мерал Аксенер заявила, що Twitter необхідний “для передачі потреб жертв землетрусу”.

Два лідери очолюють шестипартійний альянс, який намагається домовитися про єдиного кандидата в президенти, який балотуватиметься проти Ердогана.

Доповнення

Турецька поліція затримала 18 людей після землетрусу через провокаційні повідомлення в соціальних мережах, в яких критикувалося те, як уряд президента Реджепа Тайіпа Ердогана бореться з бідою.

Катастрофа вже стала найбільш смертоносною за два десятиліття перебування Ердогана при владі – бурхлива епоха, відзначена спробою державного перевороту та жорстокими протестами, а також серією невеликих землетрусів та повеней.

Ердоган сьогодні здійснив поїздку двома найбільш постраждалими турецькими провінціями. Він визнав недоліки у діях уряду щодо ліквідації наслідків стихійного лиха, але пообіцяв подвоїти зусилля, щоб допомогти постраждалим.

“Неможливо бути готовим до такої катастрофи”, – сказав Ердоган під час візиту до провінції Хатай.

Previous post Ми всі турбуємось про Вас. ЗМІ повідомили деталі зустрічі у Букінгемському палаці
Next post що кажуть у Міненерго — Укрaїнa — tsn.ua