20 років усі ЗМІ Росії працювали, щоб із блідої молі зробити кондора

“На імідж Путіна 20 років працювали всі засоби масової інформації Росії, які він поставив під свій контроль, щоб зробити з блідої молі орла такого собі, кондора. Одна з головних думок була: він – чи не суперрозвідник, Джеймс Бонд, якщо не Бонд, то Штірліц”, – зазначив Швець.

Він розповів, що Путін у розвідці ніколи не працював, а служив, по суті, у політичній поліції.

“У червонопрапорному інституті розвідки, куди його направили, він погано вчився, не впорався і на роботу його не взяли. Він потрапив туди з п’ятого управління КДБ СРСР. Називалося воно останніми роками радянської влади – управління із захисту конституції. Але насправді це була політична поліція, це не розвідка, не контррозвідка, це спадкоємці третього жандармського управління, яке існувало в Російській імперії, п’яте управління кошмарило дисидентів, яких кіт наплакав. Вони воювали проти власного народу, найкращих його представників. Ось що може доповнити його характеристику: Путін – відрижка третього жандармського управління”, – розповів Швець.

Він переконаний, що якби Путін був професійним розвідником, він не розв’язав би війну в Україні.

“Якби він був розвідником, контррозвідником, Росія була б іншою країною і не вплуталася б у цю ідіотську війну. Тому що тільки дегенерат, провокатор, який загнав себе та свій рейтинг у кут за 20 років, міг починати цю ідіотську війну. І натомість того, щоб вилізти, зовсім уже загнав себе в безвихідь, у яму, звідки немає виходу», – підкреслив Швець.

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

24 лютого 2022 року Путін оголосив про вторгнення в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв’язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької та Луганської областей.

За даними СБУ, Путін планував в Україні бліцкриг, але він провалився. ЗСУ продовжують успішно деокупувати тимчасово захоплені РФ території.

Деякі аналітики висловлюють припущення, що військова поразка в Україні може призвести до зміни влади Росії. Оглядач сайту NV, ведучий “Радіо NV” Іван Яковіна вважає, що Путін вже втрачає владу і стає “страшним тягарем” навіть для свого оточення.

Previous post Куліба: Росія приречена, терористам РФ нас не зламати – новини України, Політика
Next post СБУ повідомила про підозру п’ятьом інспекторам Житомирської митниці – новини України, Економіка